PICA IZ TIGANJA Klasik na drugačiji način, gotov začas, a svi će vam tražiti recept

Ivana Pavlović

18:00

Sezonski recepti 0

Omiljeno italijansko jelo na novi način, prste da poližete.

pica iz tiganja
Shutterstock

Potrebno je za dve pice:

Za testo:

  • 170 g brašna
  • 170 g jogurta
  • pola kašike soli
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1 kašika ulja

Za nadev:

  • paradajz sos
  • kačkavalj
  • šunka
  • origano

Priprema:

U jednoj posudi pomešajte brašno, jogurt, so, ulje i prašak za pecivo. Na pobrašnjenoj radnoj površini zamesite testo pa ga podelite na dva dela. Razvucite testo na veličinu tiganja. Zatim ga podmažite uljem i stavite testo u njega. Pecite picu oko 3 minuta, sa obe strane. Premažite paradajz sosom, pa dodajte ostale sastojke i začine. Bon appetit! 

 

 

 

Možda vas zanima:

šopska salata

ŠOPSKA SALATA Idealna za vrele dane, a voli je ceo Balkan

17:00

7 septembar, 2024

Sezonski recepti

Dobila je naziv po Šopima, pripadnicima južnoslovenskih plemena koji su tokom srednjeg veka naseljavali centralne delove Balkanskog poluostrva, živeli su na prostoru zapadne Bugarske, istročne Makedonije, jugoistočne Srbije, kao i na malom delu današnje Grčke, a bavili su se stočarstvom.

Komentari (0)

Loading