PICA IZ TIGANJA Klasik na drugačiji način, gotov začas, a svi će vam tražiti recept
Omiljeno italijansko jelo na novi način, prste da poližete.
Potrebno je za dve pice:
Za testo:
- 170 g brašna
- 170 g jogurta
- pola kašike soli
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 kašika ulja
Za nadev:
- paradajz sos
- kačkavalj
- šunka
- origano
Priprema:
U jednoj posudi pomešajte brašno, jogurt, so, ulje i prašak za pecivo. Na pobrašnjenoj radnoj površini zamesite testo pa ga podelite na dva dela. Razvucite testo na veličinu tiganja. Zatim ga podmažite uljem i stavite testo u njega. Pecite picu oko 3 minuta, sa obe strane. Premažite paradajz sosom, pa dodajte ostale sastojke i začine. Bon appetit!
Možda vas zanima:
PICA OD KROMPIRA Italijanski specijalitet za svako doba, a idealan za druženje sa prijateljima
Gotova začas, a slasna, sa hrskavom podlogom i sočnim nadevom.
PICA Italijanski specijalitet savršen za lepo veče sa prijateljima, prste da poližete
Sočan klasik italijanske kuhinje dugo će vas držati sitim, nema ko će ostati na jednom parčetu.
KAPRIĆOZA Čuveni italijanski specijalitet koji budi sva čula, za početak savršenog vikenda
Kaprićoza ili hirovita pica, na italijanskom, svoju popularnost stekla je pre više godina.
PICA SA KULENOM Pikantni italijanski specijalitet kome čili daje poseban šmek, za one koji vole ljuto
Ako volite jako začinjena jela, ovu picu ćete obožavati.
DESERT SA JABUKAMA Slatkiš bez mane za savršenu nedelju
Slatkiš koji se ne odbija, a nestaje sa stola odmah.
PIKANTNA KINESKA PILETINA SA NUDLAMA Sočno jelo koje osvaja u trenu
Čau mejn, jedno od najpopularnijih kineskih jela, predstavlja kombinaciju piletine s nudlama, u sočnom spoju sa soja sosom i ljutim papričicama. Kineski emigranti iz regiona Tajšan, iz Južne Kine su u 19. veku prvi doneli recept za ovo jelo na tlo Evrope. U originalu se spremao s kupusom, pečurkama ili lukom, a onda se dodalo meso i soja sos. Slično je jelu lo mejn, s tim da su nudle kuvane, a sos je gušći i lepljiviji. Ako ne volite ljuto, smanjite količinu papričica, ali nema sumnje da ćete biti oduševljeni koliko je dobro.
SVETOGORSKE POSNE SARME Recept bez mane, nećete da primetite da nedostaje meso
Držaće vas dugo sitim, a bićete oduševljeni ukusom.
BRZI TURSKI HLEB IZ TIGANJA Recept Mirjane Bobić Mojsilović koji svi obožavaju
Mirjana Bobić Mojsilović, srpska književnica i novinarka, svakom novom knjigom oduševi vernu publiku. Iako poznata kao veliki gurman, vrlo je umerena zbog čega ima zavidnu liniju. Jednom prilikom je podelila ovaj recept za turski hleb iz tiganja, poznat po tome da se ne mesi, a bude preukusan i mekan kao duša. Upravo on je omiljen njenoj ćerki Mili i zetu Ivanu, koji obožavaju Mirjaninu kuhinju.
ŠARENE KUGLICE Brzi desert savršen za slavsku trpezu, prste da poližete
Mekane i slatke, svaki zalogaj je raj za sladokusce.
Komentari (0)