PICA IZ TIGANJA Klasik na drugačiji način, gotov začas, a svi će vam tražiti recept

Ivana Pavlović

18:00

Sezonski recepti 0

Omiljeno italijansko jelo na novi način, prste da poližete.

pica iz tiganja
Shutterstock

Potrebno je za dve pice:

Za testo:

  • 170 g brašna
  • 170 g jogurta
  • pola kašike soli
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1 kašika ulja

Za nadev:

  • paradajz sos
  • kačkavalj
  • šunka
  • origano

Priprema:

U jednoj posudi pomešajte brašno, jogurt, so, ulje i prašak za pecivo. Na pobrašnjenoj radnoj površini zamesite testo pa ga podelite na dva dela. Razvucite testo na veličinu tiganja. Zatim ga podmažite uljem i stavite testo u njega. Pecite picu oko 3 minuta, sa obe strane. Premažite paradajz sosom, pa dodajte ostale sastojke i začine. Bon appetit! 

 

 

 

Možda vas zanima:

kineska piletina sa nudlama

PIKANTNA KINESKA PILETINA SA NUDLAMA Sočno jelo koje osvaja u trenu

17:00

22 decembar, 2024

Sezonski recepti

Čau mejn, jedno od najpopularnijih kineskih jela, predstavlja kombinaciju piletine s nudlama, u sočnom spoju sa soja sosom i ljutim papričicama. Kineski emigranti iz regiona Tajšan, iz Južne Kine su u 19. veku prvi doneli recept za ovo jelo na tlo Evrope. U originalu se spremao s kupusom, pečurkama ili lukom, a onda se dodalo meso i soja sos. Slično je jelu lo mejn, s tim da su nudle kuvane, a sos je gušći i lepljiviji. Ako ne volite ljuto, smanjite količinu papričica, ali nema sumnje da ćete biti oduševljeni koliko je dobro.

turski hleb iz tiganja

BRZI TURSKI HLEB IZ TIGANJA Recept Mirjane Bobić Mojsilović koji svi obožavaju

09:00

22 decembar, 2024

Sezonski recepti

Mirjana Bobić Mojsilović, srpska književnica i novinarka, svakom novom knjigom oduševi vernu publiku. Iako poznata kao veliki gurman, vrlo je umerena zbog čega ima zavidnu liniju. Jednom prilikom je podelila ovaj recept za turski hleb iz tiganja, poznat po tome da se ne mesi, a bude preukusan i mekan kao duša. Upravo on je omiljen njenoj ćerki Mili i zetu Ivanu, koji obožavaju Mirjaninu kuhinju.

Komentari (0)

Loading