PICA VEGETARIANA Posna a slasna, sa hrskavim korama. za lepo veče sa prijateljima
Pica Vegeteriana uvek je dobar izbor kada ne želite da se opterećujete kalorijama, a želite da uživate u obroku.
Potrebno je
Za testo:
- 300 g brašna
- 1 ½ dl mlake vode
- 1 kesica suvog kvasca
- 2 kašičice maslinovog ulja
- so
Za nadev:
- 150 g biljnog sira
- 1 zelena paprika
- 100 g paradajza
- pola male glavice crnog luka
- 100 g šampinjona
- 2.5 dl paradajz pirea
- origano
- crne masline bez koštice
Priprema
Zagrejte rernu na 200 stepeni. Kvasac izmrvite pa mu dodajte mlaku vodu, brašno, ulje i so. Od sastojaka zamesite gletko testo koje se neće lepiti. Stavite testo na pleh obložen papirom za pečenje, pa ga rastanjite, ostavite samo deblje ivice. Zatim pustite da odstoji 15 minuta. Zasebno izrendajte sir, isecite paradajz, papriku, masline, luk na kolutiće i pečurke na listove. Onda začinite origanom paradajz. Testo premažite paradajz pireom, pa ga pospite sirom, složite papriku, paradajz, luk i pečurke. Pospite origanom. Ostavite picu da odstoji deset minuta, pa je pecite oko 20 minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Bon appetit!
Možda vas zanima:
PICA SA ČOKOLADOM Italijanski klasik na drugačiji način, kao osmišljena za savršeno veče
Slatka verzija omiljenog italijanskog jela, ukusa koji priča priče.
PICA SA KULENOM Pikantni italijanski specijalitet kome čili daje poseban šmek, za one koji vole ljuto
Ako volite jako začinjena jela, ovu picu ćete obožavati.
PICA SA BUNDEVOM Jesenja varijanta omiljenog italijanskog jela, za lepo veče sa prijateljima
Slasna i drugačija, a svaki zalogaj je gurmanski raj.
NAPULJSKA PICA Zbog ovog specijaliteta vredi otići u Italiju, a idealna za lepo veče za prijateljima
Prva pica napravljena je u čast Margarite Savojske pre 120 godina, u Napulju.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)