DOMAĆI SENF Izuzetno pikantan i aromatičan, a sjajno se slaže sa roštiljem

Ivana Pavlović

19:00

Sezonski recepti 0

Još aromatičniji i začinjeniji od klasičnog, a zdraviji, pravićete stalno.

senf
Shutterstock

Potrebno je

  • 100 g mešavine semenki gorušice i praha gorušice
  • 60 ml vina ili jabukovače
  • 60 ml vode
  • 60 ml alkoholnog sirćeta
  • 2 kašičice soli
  • 2 kašičice mlevenih semenki kima
  • 2 kašičice meda
  • 2 kašičice majčine dušice

Priprema:

Semenke prelijte vodom,  alkoholom i alkoholnim sirćetom. Ostavite 24 sata. Zatim začinite. Sve prebacite u blender i dobro izblendajte. Vaš senf je gotov.

 

Možda vas zanima:

šopska salata

ŠOPSKA SALATA Idealna za vrele dane, a voli je ceo Balkan

17:00

7 septembar, 2024

Sezonski recepti

Dobila je naziv po Šopima, pripadnicima južnoslovenskih plemena koji su tokom srednjeg veka naseljavali centralne delove Balkanskog poluostrva, živeli su na prostoru zapadne Bugarske, istročne Makedonije, jugoistočne Srbije, kao i na malom delu današnje Grčke, a bavili su se stočarstvom.

Komentari (0)

Loading