MIL FEJ DESERT Čarobni francuski slatkiš, kremast i lagan, otopićete se od miline
Francuski kolač "od 1000 kora" obožavaće i oni koji ne vole slatko.
Potrebno je
- 500 ml mleka
- 45 g kukuruznog brašna
- 100 g šećera
- 2 jajeta
- 50 g putera
- 2 vanilin šećera
- 250 ml slatke pavlake
- šećer u prahu
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Oklagijom razvucite lisnato testo pa ga prebacite na pleh obložen pek papirom. Zatim ga izbockajte i pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. U šerpu sipajte kukuruzno brašno, jaja i šećer pa dobro sjedinite. Kuvajte, sve dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Skinite sa šporeta pa umešajte puter i vanilin šećer i mešajte, dok se sastojci ne sjedine. Pokrijte providnom folijom i ostavite da se prohladi. Zatim umutite prohlađen fil pa dodajte slatku pavlaku. Opet sve umutite.Izmrvite lisnato testo pa stavite u čašu. Dodajte fil pa opet testo, sve dok ne popunite čašu. Poslednje treba da bude testo. Pospite prah šećerom i opet umutite. Mil fej desert je gotov, uživajte!
Možda vas zanima:
ŠVARCVALD ROLAT Fenomenalan desert u drugačijem obliku, po receptu bez mane
Ako volite čuvenu Švarcvald tortu, ovaj recept ćete obožavati.
JESENJI BRAUNI SA BUNDEVOM Zdravi desert koji se pamti, za lepo veče sa prijateljima
Ako volite klasični brauni, ovaj sa bundevom ćete obožavati.
STARINSKI KOH Recept iz bakine kuhinje koji budi nostalgiju, a sočan i mekan kao duša
Fenomenalni desert raspametiće i one koji ne vole slatko.
KOLAČ SA ĐUMBIROM Aromatični desert koji budi sva čula, a obožavaće ga oni izbirljivi
Drugačiji i poseban, a kao izmišljen za kišovite, jesenje dane.
NEMAČKA KRTICA Kremasta poslastica koja se topi u ustima, u sočnom spoju sa bananama
Neodoljiva poslastica sa čokoladom i bananama, a mekana i izdašna.
JESENJE ŠNICLE Slasni delikates u sosu od šljiva, a meso se lepi za prste
Fenomenalno jelo oduševiće sve koji ga budu probali, prste da poližete.
POTAŽ OD SPANAĆA I PAŠKANATA Neodoljivo kremast i ukusan, a zdrav i pun vitamina
Fenomenalna krem čorba kao izmišljena za jesen.
MAK KOLAČ SA LIMUNOM Aromatični desert koji pomera granice dobrog ukusa, a totalno drugačiji
Sočan spoj maka i limuna u kiselkasto-slatkom ukusu.
TRIKOVI ZA NAJUKUSNIJU ŠTRUDLU Biće sočna i mekana kao pamuk, a caka je u ovome
Primenite ove korisne trikove i uživajte u omiljenoj poslastici.
Komentari (0)