MIL FEJ DESERT Čarobni francuski slatkiš, kremast i lagan, otopićete se od miline

Ivana Pavlović

17:00

Sezonski recepti 0

Francuski kolač "od 1000 kora" obožavaće i oni koji ne vole slatko.

mil fej
Shutterstock

Potrebno je

  • 500 ml mleka 
  • 45 g kukuruznog brašna
  • 100 g šećera
  • 2 jajeta 
  • 50 g putera
  • 2 vanilin šećera 
  • 250 ml slatke pavlake 
  • šećer u prahu

Priprema: 

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Oklagijom razvucite lisnato testo pa ga prebacite na pleh obložen pek papirom. Zatim ga izbockajte i pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. U šerpu sipajte kukuruzno brašno, jaja i šećer pa dobro sjedinite. Kuvajte, sve dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Skinite sa šporeta pa umešajte puter i vanilin šećer i mešajte, dok se sastojci ne sjedine. Pokrijte providnom folijom i ostavite da se prohladi. Zatim umutite prohlađen fil pa dodajte slatku pavlaku. Opet sve umutite.Izmrvite lisnato testo pa stavite u čašu. Dodajte fil pa opet testo, sve dok ne popunite čašu. Poslednje treba da bude testo. Pospite prah šećerom i opet umutite. Mil fej desert je gotov, uživajte!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading