SOČNA PASTA SA PARMEZANOM I LIMUNOM Recept glumice Kameron Dijaz za preukusan italijanski specijalitet

Ivana Pavlović

10:00

Sezonski recepti 0

Slavna glumica Kameron Dijaz podelila je sa svojim pratiocima recept za sočno jelo, probajte i uverite se zašto je toliko dobro.

pasta
Shutterstock
pasta Printscreen
 

Potrebno je

  • testenina po želji
  • glavica belog luka
  • šoljica parmezana
  • 4 kašike maslaca
  • 3-5 svežih isceđenih limuna
  • 1-2 kašike maslinovog ulja
  • prstohvat soli

Priprema:

Testeninu skuvajte al dente. Limun ocedite i očistite pa naseckajte beli luk. U tiganju na zagrejanom maslinovom ulju stavite beli luk, maslac, so i limunov sok. Testeninu ocedite a sa strane ostavite šoljicu vode u kojoj se kuvala. Zatim, prebacite testeninu u tiganj sa umakom. Postepeno umešajte sir i vodu od testenine, sve dok ne dobijete sos. Kameron uz ovu pastu predlaže da servirate belo vino. Uživajte!

Možda vas zanima:

šomloi galuška

ŠOMLOI GALUŠKA Čuvena mađarska poslastica koja u sebi sadrži ljubavnu priču, ukusa koji priča priče

17:00

10 novembar, 2024

Sezonski recepti

Želeći da impresionira svoju izabranicu, davne 1956. godine, Karolj Golerič, glavni konobar legendarnog restorana „Gundel“ u Budimpešti, 1956. godine osmislio je čuveni desert. Sastojke iz kuhinje - piškote, čokoladni i vanila krem, rum, suvo grožđe i šlag, iskoristio je da napravi slatkiš kojim će obradovati svoju verenicu. Kako je devojka bila oduševljena, kao i svi koji su probali, recept je usavršavan, a dve godine kasnije pobedio je na sajmu u Briselu. S obzirom na to da je ličio na planinski venac pod snegom i brdima Šomlo, nazvan je „šomloi galuška“.

piletina u sosu od šampinjona

NEODOLJIVA PILETINA U SOSU OD ŠAMPINJONA Omiljeno jelo pevača Mirze Selimovića

13:00

10 novembar, 2024

Sezonski recepti

Mirza Selimović održaće dva koncerta u Beogradu i obeležiti deceniju profesionalne muzičke karijere. Poznat po odličnom vokalu i pesmama koje brzo postaju hitovi, ne sumnjamo da će publika uživati i pevati uglas svaku njegovu numeru. Osim što dobro peva, Mirza je i pravi gurman, pa je otkrio recept za svoje omiljeno jelo - piletinu u sosu od šampinjona. Svi koji su probali ovo jelo kažu da nema boljeg!

Komentari (0)

Loading