SOČNA PASTA SA PARMEZANOM I LIMUNOM Recept glumice Kameron Dijaz za preukusan italijanski specijalitet
Slavna glumica Kameron Dijaz podelila je sa svojim pratiocima recept za sočno jelo, probajte i uverite se zašto je toliko dobro.
Potrebno je
- testenina po želji
- glavica belog luka
- šoljica parmezana
- 4 kašike maslaca
- 3-5 svežih isceđenih limuna
- 1-2 kašike maslinovog ulja
- prstohvat soli
Priprema:
Testeninu skuvajte al dente. Limun ocedite i očistite pa naseckajte beli luk. U tiganju na zagrejanom maslinovom ulju stavite beli luk, maslac, so i limunov sok. Testeninu ocedite a sa strane ostavite šoljicu vode u kojoj se kuvala. Zatim, prebacite testeninu u tiganj sa umakom. Postepeno umešajte sir i vodu od testenine, sve dok ne dobijete sos. Kameron uz ovu pastu predlaže da servirate belo vino. Uživajte!
Možda vas zanima:
PASTA IZ RERNE ZA KADA NEMATE VREMENA A 100 puta bolja od one klasične, prste da poližete
Sočna i punog ukusa, postaće vaše novo omiljeno jelo.
ITALIJANSKA PASTA SA PISTAĆIMA Savršen spoj različitih ukusa koji popravljaju dan u trenu, sipaćete tanjir više
Kremasta i drugačija, za dane kada nemate vremena.
ITALIJANSKA PASTA Slasni delikates sa patlidžanom koji budi sva čula
Poješćete u slast, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PASTA AMATRIĆIJANA U savršenom spoju sa slaninom i parmezanom, svaki zalogaj je gurmanski raj
Slasna i kremasta, polizaćete i tanjir koliko je ukusna.
SLANA TORTA OD PEČENIH PAPRIKA Predjelo posle koga nećete morati da ručate, za najbolju slavsku trpezu
Rapsodija ukusa koja se lako pravi, a držaće vas dugo sitim.
ŠOMLOI GALUŠKA Čuvena mađarska poslastica koja u sebi sadrži ljubavnu priču, ukusa koji priča priče
Želeći da impresionira svoju izabranicu, davne 1956. godine, Karolj Golerič, glavni konobar legendarnog restorana „Gundel“ u Budimpešti, 1956. godine osmislio je čuveni desert. Sastojke iz kuhinje - piškote, čokoladni i vanila krem, rum, suvo grožđe i šlag, iskoristio je da napravi slatkiš kojim će obradovati svoju verenicu. Kako je devojka bila oduševljena, kao i svi koji su probali, recept je usavršavan, a dve godine kasnije pobedio je na sajmu u Briselu. S obzirom na to da je ličio na planinski venac pod snegom i brdima Šomlo, nazvan je „šomloi galuška“.
LJUTA KRILCA ZA GURMANE I ONE IZBIRLJIVE Prava eksplozija ukusa, a meso se lepi za prste
Dodajte omiljeni prilog i uživajte u fenomenalnom obroku.
NEODOLJIVA PILETINA U SOSU OD ŠAMPINJONA Omiljeno jelo pevača Mirze Selimovića
Mirza Selimović održaće dva koncerta u Beogradu i obeležiti deceniju profesionalne muzičke karijere. Poznat po odličnom vokalu i pesmama koje brzo postaju hitovi, ne sumnjamo da će publika uživati i pevati uglas svaku njegovu numeru. Osim što dobro peva, Mirza je i pravi gurman, pa je otkrio recept za svoje omiljeno jelo - piletinu u sosu od šampinjona. Svi koji su probali ovo jelo kažu da nema boljeg!
KREMASTI KOLAČI ZA SVE PRILIKE Sočni i mekani, ovakve do sada niste jeli
Tiramisu, princes krofne ili Bledska krempita, nećete da pogrešite šta god da odaberete.
Komentari (0)