SOČNA PASTA SA PARMEZANOM I LIMUNOM Recept glumice Kameron Dijaz za preukusan italijanski specijalitet

Ivana Pavlović

10:00

Sezonski recepti 0

Slavna glumica Kameron Dijaz podelila je sa svojim pratiocima recept za sočno jelo, probajte i uverite se zašto je toliko dobro.

pasta
Shutterstock
pasta Printscreen
 

Potrebno je

  • testenina po želji
  • glavica belog luka
  • šoljica parmezana
  • 4 kašike maslaca
  • 3-5 svežih isceđenih limuna
  • 1-2 kašike maslinovog ulja
  • prstohvat soli

Priprema:

Testeninu skuvajte al dente. Limun ocedite i očistite pa naseckajte beli luk. U tiganju na zagrejanom maslinovom ulju stavite beli luk, maslac, so i limunov sok. Testeninu ocedite a sa strane ostavite šoljicu vode u kojoj se kuvala. Zatim, prebacite testeninu u tiganj sa umakom. Postepeno umešajte sir i vodu od testenine, sve dok ne dobijete sos. Kameron uz ovu pastu predlaže da servirate belo vino. Uživajte!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading