SATARAŠ Tradicionalno letnje jelo po bakinom receptu, pravi raj za nepca

Ivana Pavlović

19:00

Sezonski recepti 0

Iskoristite paprike i paradajz i uživajte u savršenom obroku za tople dane.

sataraš
Shutterstock

Potrebno je

  • 1 glavica crnog luka
  • 1/2 kg paprika
  • 1/2 kg paradajza
  • 1 ljuta papričica
  • so 
  • biber

Priprema: 
Luk prodinstajte na malo ulja, pa dodajte papriku i ljutu papričicu. Dodajte paradajz i ostavite da se krčka nekoliko minuta. Skinite s ringle. Služite sataraš uz kockice prepečenog hleba. Prijatno!

 

Možda vas zanima:

pepijan piletina

PEPIJAN PILETINA BISER GVATEMALE Sočno jelo u pikantnom umaku za prave gurmane

13:00

26 novembar, 2024

Sezonski recepti

Gvatemala je država Srednje Amerike na čijoj se teritoriji nalazilo središte civilizacije naroda Maja koji su zajedno sa Špancima inspirisali hranu i kulturu naroda Gvatemale. Danas se u njihovoj hrani osećaju i note afričke i karipske kuhinje, prvenstveno u začinima i neretko ljutoj hrani. Pepijan piletina, tradicionalno jelo Gvatemale, predstavlja prženu ili kuvanu piletinu u bogatom umaku koji je zapravo glavni deo ovog recepta.

Tagovi:

Komentari (0)

Loading