ŠVARCVALD SLADOLED Ako volite čuvenu poslasticu, ovaj desert ćete obožavati, po receptu bez mane
Sočan spoj čokolade i višanja u neodoljivom desertu.
Potrebno je
Za preliv od višanja
- 350 g višanja
- 30 g šećera
- 2 kašike vode + jedna kašika gustina
- 1 kašika likera od višanja
Za sladoled:
- 150 g sitno iseckane crne čokolade
- 250 ml pavlake za šlag + 3 kašike šećera
- ekstrakt vanile
- so
- 250 g maskarponea + 250 ml pavlake za šlag
Priprema:
Izvadite koštice iz višanja, pa višnje stavite u šerpu i kuvajte sa šećerom. Pomešajte vodu i gustin pa dodajte u šerpu kad se višnje malo ukuvaju. Sipajte liker od višanja, pa kad se sjedini, skinite sa ringle. Šlag mikserom sjedinite sa šećerom, u gustu smesu. Maskarpone umutite mikserom sa vanilinim ekstraktom, šlagom i prstohvatom soli, pa dodajte umućeni šlag. Umešajte seckanu čokoladu. ređajte u posudu red sladoleda, red preliva, dok ne utrošite sav materijal. Stavite u zamrzivač nekoliko sati, a najbolje preko noći.
Možda vas zanima:
SLADOLED OD KAJSIJA ZA VRELE LETNJE DANE Preukusan desert koji će obožavati cela porodica
Ako volite kajsije, ovaj sladoled ćete obožavati.
SLADOLED OD ŠLJIVA Letnji desert ukusa koji se pamti, a osvežava u trenu
Fenomenalan desert nestaće sa stola odmah, a obožavaće cela porodica.
ANTISTRES SLADOLED Kamilica će vas opustiti u trenu, a drugačiji i aromatičan
Drugačiji sladoled, za one izbirljive.
SLADOLED SA KAFOM Fenomenalni desert sa ukusom omiljenog napitka, pravićete stalno
Savršen spoj kafe i deserta, za ljubitelje slatkog i one izbirljive.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)