ŠVARCVALD SLADOLED Ako volite čuvenu poslasticu, ovaj desert ćete obožavati, po receptu bez mane

Ivana Pavlović

15:00

Sezonski recepti 0

Sočan spoj čokolade i višanja u neodoljivom desertu.

švarcvald sladoled
Shutterstock

Potrebno je
Za preliv od višanja

  • 350 g višanja
  • 30 g šećera
  • 2 kašike vode + jedna kašika gustina
  • 1 kašika likera od višanja

Za sladoled:

  • 150 g sitno iseckane crne čokolade
  • 250 ml pavlake za šlag + 3 kašike šećera 
  • ekstrakt vanile
  • so
  • 250 g maskarponea + 250 ml pavlake za šlag

Priprema:
Izvadite koštice iz višanja, pa višnje stavite u šerpu i kuvajte sa šećerom. Pomešajte vodu i gustin pa dodajte u šerpu kad se višnje malo ukuvaju. Sipajte liker od višanja, pa kad se sjedini, skinite sa ringle. Šlag mikserom sjedinite sa šećerom, u gustu smesu. Maskarpone umutite mikserom sa vanilinim ekstraktom, šlagom i prstohvatom soli, pa dodajte umućeni šlag. Umešajte seckanu čokoladu. ređajte u posudu red sladoleda, red preliva, dok ne utrošite sav materijal. Stavite u zamrzivač nekoliko sati, a najbolje preko noći.

 

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading