ŠVARCVALD SLADOLED Ako volite čuvenu poslasticu, ovaj desert ćete obožavati, po receptu bez mane
Sočan spoj čokolade i višanja u neodoljivom desertu.
Potrebno je
Za preliv od višanja
- 350 g višanja
- 30 g šećera
- 2 kašike vode + jedna kašika gustina
- 1 kašika likera od višanja
Za sladoled:
- 150 g sitno iseckane crne čokolade
- 250 ml pavlake za šlag + 3 kašike šećera
- ekstrakt vanile
- so
- 250 g maskarponea + 250 ml pavlake za šlag
Priprema:
Izvadite koštice iz višanja, pa višnje stavite u šerpu i kuvajte sa šećerom. Pomešajte vodu i gustin pa dodajte u šerpu kad se višnje malo ukuvaju. Sipajte liker od višanja, pa kad se sjedini, skinite sa ringle. Šlag mikserom sjedinite sa šećerom, u gustu smesu. Maskarpone umutite mikserom sa vanilinim ekstraktom, šlagom i prstohvatom soli, pa dodajte umućeni šlag. Umešajte seckanu čokoladu. ređajte u posudu red sladoleda, red preliva, dok ne utrošite sav materijal. Stavite u zamrzivač nekoliko sati, a najbolje preko noći.
Možda vas zanima:
SLADOLED OD KAJSIJA ZA VRELE LETNJE DANE Preukusan desert koji će obožavati cela porodica
Ako volite kajsije, ovaj sladoled ćete obožavati.
SLADOLED OD ŠLJIVA Letnji desert ukusa koji se pamti, a osvežava u trenu
Fenomenalan desert nestaće sa stola odmah, a obožavaće cela porodica.
ANTISTRES SLADOLED Kamilica će vas opustiti u trenu, a drugačiji i aromatičan
Drugačiji sladoled, za one izbirljive.
SLADOLED SA KAFOM Fenomenalni desert sa ukusom omiljenog napitka, pravićete stalno
Savršen spoj kafe i deserta, za ljubitelje slatkog i one izbirljive.
BELA REFORMA Klasik za sva vremena na drugačiji način, poći će vam voda na usta
Ako volite klasičnu Reformu, ovu verziju sa belom čokoladom ćete obožavati.
GURMANSKI SVINJSKI GULAŠ Slasni specijalitet po receptu čuvenog kuvara Džejmija Olivera, za ručak bez mane
Slasno jelo dugo će vas držati sitim, a svaki zalogaj je raj za nepca.
NEMOJTE DA BACATE PRESOLJENU SUPU Umesto toga, uradite ovo i uživajte u toplom predjelu
Primenite savet profesionalnih kuvara i rešite problem presoljene supe.
DOMAĆI KESTEN PIRE Jesenji slatkiš koji budi sva čula, a još bolji od onog iz poslastičarnice
Zamirisaće cela kuća, a osvaja od prvog zalogaja.
ŠVARCVALD ROLAT Fenomenalan desert u drugačijem obliku, po receptu bez mane
Ako volite čuvenu Švarcvald tortu, ovaj recept ćete obožavati.
Komentari (0)