ŠVARCVALD SLADOLED Ako volite čuvenu poslasticu, ovaj desert ćete obožavati, po receptu bez mane
Sočan spoj čokolade i višanja u neodoljivom desertu.

Potrebno je
Za preliv od višanja
Možda vas zanima:

SLADOLED OD KAJSIJA ZA VRELE LETNJE DANE Preukusan desert koji će obožavati cela porodica
Ako volite kajsije, ovaj sladoled ćete obožavati.

SLADOLED OD ŠLJIVA Letnji desert ukusa koji se pamti, a osvežava u trenu
Fenomenalan desert nestaće sa stola odmah, a obožavaće cela porodica.

ANTISTRES SLADOLED Kamilica će vas opustiti u trenu, a drugačiji i aromatičan
Drugačiji sladoled, za one izbirljive.

SLADOLED SA KAFOM Fenomenalni desert sa ukusom omiljenog napitka, pravićete stalno
Savršen spoj kafe i deserta, za ljubitelje slatkog i one izbirljive.
- 350 g višanja
- 30 g šećera
- 2 kašike vode + jedna kašika gustina
- 1 kašika likera od višanja
Za sladoled:
- 150 g sitno iseckane crne čokolade
- 250 ml pavlake za šlag + 3 kašike šećera
- ekstrakt vanile
- so
- 250 g maskarponea + 250 ml pavlake za šlag
Priprema:
Izvadite koštice iz višanja, pa višnje stavite u šerpu i kuvajte sa šećerom. Pomešajte vodu i gustin pa dodajte u šerpu kad se višnje malo ukuvaju. Sipajte liker od višanja, pa kad se sjedini, skinite sa ringle. Šlag mikserom sjedinite sa šećerom, u gustu smesu. Maskarpone umutite mikserom sa vanilinim ekstraktom, šlagom i prstohvatom soli, pa dodajte umućeni šlag. Umešajte seckanu čokoladu. ređajte u posudu red sladoleda, red preliva, dok ne utrošite sav materijal. Stavite u zamrzivač nekoliko sati, a najbolje preko noći.

DOMAĆE POGAČICE SA ČVARCIMA Još ukusnije od onih kupovnih, samo dodajte šolju jogurta
Priprema nije kompikovana, a ukusne i slasne.

KOLAČ SA BOROVNICAMA Očaravajući voćni desert za bilo koje doba dana
Super ide uz šoljicu kafe.

DOMAĆI KIKIRIKI PUTER Još kremastiji i slasniji od onog kupovnog
Mažite na hleb ili dodajte kao prilog.

NJOKE OD LEBLEBIJA Drugačije i preukusne, za savršen ručak
Dodajte prilog po želji i uživajte u ukusnom ručku.

GIBANICA OD PATLIDŽANA Omiljena srpska pita na nov način, puna hrskavih kora i sočnog nadeva
Ako volite klasičnu gibanicu, ovu sa patlidžanom ćete obožavati.
Komentari (0)