PAPRIKE SA SIROM Sočno letnje jelo koje osvaja na prvi zalogaj, a uspeva baš svima
Nestaće sa stola odmah, zato najbolje stavite duplu meru.
Potrebno je
- 8 crvenih paprika
- 300 g kravljeg sira
- 2 čena belog luka
- 2 kašike maslinovog ulja
- so, biber
- svež peršun
Priprema:
Operite paprike, prepolovite ih i očistite od semena. Izdrobite kravlji sir, dodajte sitno seckani beli luk, maslinovo ulje, so i biber, pa sve izmešajte. Napunite paprike smesom od sira. Poređajte paprike u pleh obložen pek-papirom. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 25-30 minuta.
Možda vas zanima:
BRZ I UKUSAN RUČAK Paprike punjene sirom po bakinom receptu
Oduševiće vas ukus!
PARMIĐANA Italijanski delikates sa patlidžanom koji podseća na musaku, a još 5 puta sočniji
Slasno i sočno jelo od povrća i sira oboriće s nogu sve koji budu probali.
NAPULJSKA PICA Zbog ovog specijaliteta vredi otići u Italiju, a idealna za lepo veče za prijateljima
Prva pica napravljena je u čast Margarite Savojske pre 120 godina, u Napulju.
BABA GANUŠ Aromatični prilog sa patlidžanom koji budi sva čula, a idealan za dane posta
Fenomenalan namaz koji vodi poreklo iz Libana, a daje šmek svakom jelu.
PUNJENE PAPRIKE Sočno tradicionalno jelo po baka Mirinom receptu, poješćete u slast
Savršene za ručak, dugo će vas držati sitim, a ukusa koji se pamti.
BAKLAVA SA VIŠNJAMA Neodoljiva poslastica ukusa koji se ne zaboravlja, a miriše na ljubav
Ako volite klasičnu baklavu, njenu voćnu varijantu ćete obožavati.
U ČEMU JE TAJNA NAJLEPŠIH BOSANSKIH PITA? Napravite kore ovako, biće tanke i prozirne
Donosimo vam originalni bosanski recept za najbolje kore, zbog kojih će svaka pita ili burek biti savršeni.
HARMONIKA PILETINA Prava eksplozija ukusa, a meso se lepi za prste
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim, a držaće vas sitim satima.
BUNDEVA JE ODLIČNA ZA ZDRAVLJE Ali ako imate ovu bolest bolje je preskočite, može da pogorša stanje
Mnogima omiljena sezonska namirnica, može da se jede na više načina, kao sirova, da se prži, peče, kuva.
Komentari (0)