NAPRAVITE KORNET ZA SLADOLED BRZO I LAKO Ostaje vam samo da uživajte u omiljenom desertu
Potrebni su vam samo aparat za bakin kolač i sastojci koje već imate u frižideru.
Potrebno je
- 2 belanca
- 80 g kristal šećera
- kašičica vanilinog ekstrakta
- prstohvat soli
- 100 g glatkog brašna
- 30 g maslaca
- 50 g mlečne čokolade
Priprema
Premažite sa malo ulja aparat za bakin kolač pa ga zagrejte. U jednoj posudi umutite belanca sa šećerom, soli i ekstraktom vanile. Zatim dodajte otopljeni maslac i brašno. Dve kašike smese rasporedite u aparat pa pecite oko 90 sekundi. Izvađeni vafl uz pomoć kuhinjske krpe oblikujte u kornet. Otopite čokoladu pa pola kašičice dodajte na dno svakog korneta.
AKO PLAČETE KADA SEČETE LUK URADITE OVO 10 jednostavnih saveta koji provereno rade
Zašto plačemo kad sečemo luk? Luk oslobađa supstancu alinazu koja ispuštasin-propantial-C-oksid ili propantial, iritirajući molekul, koji izaziva suzenje oka.
GURMANSKI UŠTIPCI Sa slaninom i kiselim kupusom, a odlično idu uz jogurt ili kiselo mleko
Sočni i slasni, za savršen početak dana.
DESERT SA JABUKAMA Slatkiš bez mane za savršenu nedelju
Slatkiš koji se ne odbija, a nestaje sa stola odmah.
PIKANTNA KINESKA PILETINA SA NUDLAMA Sočno jelo koje osvaja u trenu
Čau mejn, jedno od najpopularnijih kineskih jela, predstavlja kombinaciju piletine s nudlama, u sočnom spoju sa soja sosom i ljutim papričicama. Kineski emigranti iz regiona Tajšan, iz Južne Kine su u 19. veku prvi doneli recept za ovo jelo na tlo Evrope. U originalu se spremao s kupusom, pečurkama ili lukom, a onda se dodalo meso i soja sos. Slično je jelu lo mejn, s tim da su nudle kuvane, a sos je gušći i lepljiviji. Ako ne volite ljuto, smanjite količinu papričica, ali nema sumnje da ćete biti oduševljeni koliko je dobro.
SVETOGORSKE POSNE SARME Recept bez mane, nećete da primetite da nedostaje meso
Držaće vas dugo sitim, a bićete oduševljeni ukusom.
Komentari (0)