KROASANI SA ČOKOLADOM Francuski specijalitet za najbolji doručak, služite uz kafu ili sok od pomorandže
Fenomenalni i preukusni, najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je
- 500 g brašna
- 7 g suvog kvasca
- 45 g šećera
- prstohvat soli
- 30 g mleka u prahu
- 3 dl hladne vode
- 280 g maslaca
- 100 g tamne čokolade
- 1 veliko jaje
Za dekoraciju:
- čokoladni preliv
- malo šećera u prahu
Priprema:
Rernu zagrejte na 220 stepeni. U jednoj posudi pomešajte prosejano brašno sa mlekom u prahu i malo soli. Dodajte šećer i kvasac razmućene u malo vode. Sve dobro izmešajte pa ostavite testo na toplom oko pola sata da nadođe. Zatim ga premesite, zavijte ga u foliju i ostavite u frižideru da se sasvim ohladi. Malo istanjite testo, stavite krišku maslaca, preklopite pa razvucite oklagijom. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite maslac. Testo istanjite na pobrašnjenoj radnoj površini na dugačak pravougaonik, preklopite ga na trećine, zavijte u foliju i stavite u frižider na pola sata. Onda podelite testo na dva dela i istanjite na krug, pa ga isecite na šest delova. Svaki deo pospite rendanom čokoladom i zarolajte. U pleh obložen papirom za pečenje poređajte kroasane, ostavljajući dovoljno prostora između njih. Premažite kroasane umućenim jajetom i ostavite još pola sata da odstoje. Pecite oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni. Prohlađene kroasane prelijte čokoladom. Bon appetit!
BRZI KOLAČ SA JOGURTOM Jednostavan desert skupog ukusa, a totalno osvežavajući i kremast
Sočan i sladak, poći će vam voda na usta.
PILEĆA SALATA SA KIKIRIKIJEM I SUSAMOM Kremasta i slasna, ovakvu do sada niste jeli
Savršen spoj kremaste piletine, susama. jogurta i ostalih sastojaka osvojiće i one izbirljive.
POHOVANI KAČKAVALJ PRAVI RAJ ZA NEPCA Gurmansko predjelo koje se pravi lako, a smaže začas
Ukusa koji priča priče, osvojiće vas od prvog zalogaja.
DODAJTE OVO U SARME Biće sočne i slasne, recept iz 1952.godine oduševio domaćice na mrežama
Tajni sastojak zbog kojih će sarme biti neodoljive, a ukućani stajati u redu za još.
ŠOPSKA SALATA Omiljena salata nazvana po Šopima koje voli ceo Balkan
Šopi, pripadnici južnoslovenskih plemena koji su tokom srednjeg veka naseljavali centralne delove Balkanskog poluostrva, živeli su na prostoru zapadne Bugarske, istročne Makedonije, jugoistočne Srbije, kao i na malom delu današnje Grčke, a bavili su se stočarstvom.
Komentari (0)