PALAČINKE SUZET Napravljenje u čast poznate glumice i baronice, a tope se u ustima
Čuvene palačinke izum su francuskog šefa kuhinje Augusta Eskofiera koji ih je napravio u čast glumice i baronice Suzane Reicenberg, poznate pod nadimkom Suzet.
Potrebno je
- sok od dve pomorandže
- 125 g maslaca
- 60 g šećera
- 1 kašika likera od narandže
- 3 kašike konjaka
- 130 g brašna
- 1 jaje
- prstohvat soli
- 1 kašika ulja
- 300 ml mleka
Priprema
U većoj posudi prosejte brašno i so. Napravite udubljenje u sredini pa sipajte smesu jaja, mleka i ulja i mešajte, dok ne dobijete retko testo. U tiganju na zagrejanom ulju ulijte 2 kašike testa. Pecite po minut sa svake strane. Pečene palačinke stavi na veliki tanjir i između svake položi papir za pečenje kako se ne bi liepile. U šerpicu zakuvajte sok od pomorandže, maslac i šećer pet minuta. Palačinku položite u tiganj, prelijte prelivom, presavijte popola pa opet popola. Tako uradite za sve palačinke. Zasebno zagrejte konjak i liker. Sklonite sa ringle, prelijte palačunke, pa ih prebacite u vruće posudice i služite tople. Bon appetit!
Možda vas zanima:
GREŠKE KADA PRAVITE PALAČINKE Zbog ovog nisu mekane i vazdušaste već žilave i gumenaste
Pravljenje palačinki deluje jednostavno, ali ako i vi pravite neke od ovih greški, biće bezukusne i gumene.
PASTEL DE NATA Očaravajući portugalski desert ukusa koji ćete pamtiti, a drugačiji od svega što ste jeli
Portugalsko slatko pecivo punjeno kremom od žumanaca oduševiće i one koji ne vole slatko.
ŠNENOKLE PO BAKINOM RECEPTU Starinski slatkiš koji budi nostalgiju, a vazdušast i kremast
Fenomenalan desert, za sve svečane prilike i obične dane, kada vam se jede nešto slatko.
BANANA HLEB BOLJI OD KLASIČNOG Sočan i drugačiji, poći će vam voda na usta
Sočan spoj sa bananama oduševiće i one izbirljive.
GREŠKE KADA PRAVITE PALAČINKE Zbog ovog nisu mekane i vazdušaste već žilave i gumenaste
Pravljenje palačinki deluje jednostavno, ali ako i vi pravite neke od ovih greški, biće bezukusne i gumene.
LENJA PITA SA MAKOM Klasičan desert na moderan način, poći će vam voda na usta
Ako volite klasičnu lenju pitu, ovu sa makom ćete obožavati.
AKO ŽELITE DA KIFLICE BUDU MEKANE I TREĆI DAN URADITE OVO Treba vam samo 2 sastojka
Dodajte ove sastojke i uživajte u svežim kiflicama nekoliko dana.
ŠNENOKLE PO BAKINOM RECEPTU Starinski slatkiš koji budi nostalgiju, a vazdušast i kremast
Fenomenalan desert, za sve svečane prilike i obične dane, kada vam se jede nešto slatko.
DODAJTE OVAJ SASTOJAK U BELO MESO Biće mekano i sočno, umesto suvo i bezukusno
Primenite super trik profesionalnog kuvara J. Kendži Lopez-Alta.
Komentari (0)