PALAČINKE SUZET Napravljenje u čast poznate glumice i baronice, a tope se u ustima

Ivana Pavlović

14:42

Sezonski recepti 0

Čuvene palačinke izum su francuskog šefa kuhinje Augusta Eskofiera koji ih je napravio u čast glumice i baronice Suzane Reicenberg, poznate pod nadimkom Suzet.

palačinke suzet
Shutterstock

Potrebno je

  • sok od dve pomorandže
  • 125 g maslaca
  • 60 g šećera
  • 1 kašika likera od narandže
  • 3 kašike konjaka
  • 130 g brašna
  • 1 jaje
  • prstohvat soli
  • 1 kašika ulja
  • 300 ml mleka

Priprema

U većoj posudi prosejte brašno i so. Napravite udubljenje u sredini pa sipajte smesu jaja, mleka i ulja i mešajte, dok ne dobijete retko testo. U tiganju na zagrejanom ulju ulijte 2 kašike testa. Pecite po minut sa svake strane. Pečene palačinke stavi na veliki tanjir i između svake položi papir za pečenje kako se ne bi liepile. U šerpicu zakuvajte sok od pomorandže, maslac i šećer pet minuta. Palačinku položite u tiganj, prelijte prelivom, presavijte popola pa opet popola. Tako uradite za sve palačinke. Zasebno zagrejte konjak i liker. Sklonite sa ringle, prelijte palačunke, pa ih prebacite u vruće posudice i služite tople. Bon appetit!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading