KNEDLE SA MAKOM Klasičan desert sa drugačijim sastojcima, za prave sladokusce
Fenomenalne i sočne, popraviće vam dan u trenu.
Shutterstock
Potrebno je
- 250 g brašna
- 20 g kvasca
- 6 kašika mleka
- kašika šećera
- jaje
- rendana kora polovine limuna
- 4 kašike muslija od šljiva
- so
- 4 kašike putera
- 50 g mlevenog maka
- 2 kašike šećera u prahu
Priprema
U jednoj posudi prosejte brašno pa napravite udubljenje. U tome izdrobite kvasac, pa dodajte malo mlakog mleka i šećera. Zamesite testo, pa pospite sa malo brašna. Prekrijte krpom i ostavite 15 minuta da odstoji. Jaje pomešajte sa preostalim mlekom i rendanom limunovom korom. Sjedinite sa testom pa dobro zamesite. Zatim pokrijte i ostavite da nadođe još pola sata. Podelite testo na 4 jednaka dela, pa svaki poravnajte. Dodajte po kašiku muslija od šljiva. Oblikujte knedle pa ih ostavite 20 minuta, da odstoje. So stavite u lonac sa vodom, pa kad provri, spuštajte knedle. Kuvajte oko 12 minuta. U dubljem tiganju zagrejte puter, pa pomešajte mak sa šećerom. Velikom kašikom vadite knedle. Na kraju ih pospite vrelim maslacem , pa premažite mešavinom maka i prah šećera. Dekorišite knedle sa makom začinskim travama. Prijatno!
Možda vas zanima:
BAKINE KNEDLE SA ŠLJIVAMA MIRIŠU NA DETINJSTVO Savršeno sočne, tope se u ustima
Najbolje stavite odmah duplu meru.
KNEDLE SA ČOKOLADOM BUDE NOSTALGIJU Iste kao one iz bakine kuhinje, ko ih jednom proba uvek im se vraća
Mirisne i slatke, nestaće sa stola odmah.
KNEDLE SA DŽEMOM Kao one iz bakine kuhinje, mirisne, mekane kao duša i sočne, nema im ravnih!
Najbolje stavite duplu meru.
KNEDLE SA JAGODAMA SU SAVRŠENA LETNJA POSLASTICA Mirisne i slatke, nema im ravnih
Najbolje služite uz čaj ili kafu.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)