KNEDLE SA MAKOM Klasičan desert sa drugačijim sastojcima, za prave sladokusce
Fenomenalne i sočne, popraviće vam dan u trenu.
Potrebno je
- 250 g brašna
- 20 g kvasca
- 6 kašika mleka
- kašika šećera
- jaje
- rendana kora polovine limuna
- 4 kašike muslija od šljiva
- so
- 4 kašike putera
- 50 g mlevenog maka
- 2 kašike šećera u prahu
Priprema
U jednoj posudi prosejte brašno pa napravite udubljenje. U tome izdrobite kvasac, pa dodajte malo mlakog mleka i šećera. Zamesite testo, pa pospite sa malo brašna. Prekrijte krpom i ostavite 15 minuta da odstoji. Jaje pomešajte sa preostalim mlekom i rendanom limunovom korom. Sjedinite sa testom pa dobro zamesite. Zatim pokrijte i ostavite da nadođe još pola sata. Podelite testo na 4 jednaka dela, pa svaki poravnajte. Dodajte po kašiku muslija od šljiva. Oblikujte knedle pa ih ostavite 20 minuta, da odstoje. So stavite u lonac sa vodom, pa kad provri, spuštajte knedle. Kuvajte oko 12 minuta. U dubljem tiganju zagrejte puter, pa pomešajte mak sa šećerom. Velikom kašikom vadite knedle. Na kraju ih pospite vrelim maslacem , pa premažite mešavinom maka i prah šećera. Dekorišite knedle sa makom začinskim travama. Prijatno!
Možda vas zanima:
KNEDLE SA DŽEMOM I ORASIMA Fenomanalni desert za dane posta koji se topi u ustima
Sočne i slatke, najbolje odmah stavite duplu meru.
KNEDLE SA ŠLJIVAMA Starinski slatkiš iz bakine kuhinje koji budi nostalgiju, a topi se u ustima
Sočne i mekane kao duša, a ukućani će stajati u redu za još.
KNEDLE OD JABUKA Slatkiš od samo 2 sastojka koja već imate, drugačiji od svega što ste probali
Izdašne i jeftine, a neodoljivo slatke.
KNEDLE SA BRESKVAMA Starinski slatkiš na drugačiji način, a nema ni prezli, ukućani će stajati u redu za još
Ako volite klasične knedle, ove sa breskvama ćete obožavati.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)