KNEDLE SA MAKOM Klasičan desert sa drugačijim sastojcima, za prave sladokusce

Ivana Pavlović

16:00

Sezonski recepti 0

Fenomenalne i sočne, popraviće vam dan u trenu.

knedle sa makom
Shutterstock
knedle sa makom Shutterstock
 

Potrebno je

  • 250 g brašna
  • 20 g kvasca
  • 6 kašika mleka
  • kašika šećera
  • jaje
  • rendana kora polovine limuna 
  • 4 kašike muslija od šljiva
  • so 
  • 4 kašike putera 
  • 50 g mlevenog maka
  • 2 kašike šećera u prahu

Priprema

U jednoj posudi prosejte brašno pa napravite udubljenje. U tome izdrobite kvasac, pa dodajte malo mlakog mleka i šećera. Zamesite testo, pa pospite sa malo brašna. Prekrijte krpom i ostavite 15 minuta da odstoji. Jaje pomešajte sa preostalim mlekom i rendanom limunovom korom. Sjedinite sa testom pa dobro zamesite. Zatim pokrijte i ostavite da nadođe još pola sata. Podelite testo na 4 jednaka dela, pa svaki poravnajte. Dodajte po kašiku muslija od šljiva. Oblikujte knedle pa ih ostavite 20 minuta, da odstoje. So stavite u lonac sa vodom, pa kad provri, spuštajte knedle. Kuvajte oko 12 minuta. U dubljem tiganju zagrejte puter, pa pomešajte mak sa šećerom. Velikom kašikom vadite knedle. Na kraju ih pospite vrelim maslacem , pa premažite mešavinom maka i prah šećera. Dekorišite knedle sa makom začinskim travama. Prijatno!

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading