KNEDLE SA MAKOM Klasičan desert sa drugačijim sastojcima, za prave sladokusce
Fenomenalne i sočne, popraviće vam dan u trenu.
Potrebno je
- 250 g brašna
- 20 g kvasca
- 6 kašika mleka
- kašika šećera
- jaje
- rendana kora polovine limuna
- 4 kašike muslija od šljiva
- so
- 4 kašike putera
- 50 g mlevenog maka
- 2 kašike šećera u prahu
Priprema
U jednoj posudi prosejte brašno pa napravite udubljenje. U tome izdrobite kvasac, pa dodajte malo mlakog mleka i šećera. Zamesite testo, pa pospite sa malo brašna. Prekrijte krpom i ostavite 15 minuta da odstoji. Jaje pomešajte sa preostalim mlekom i rendanom limunovom korom. Sjedinite sa testom pa dobro zamesite. Zatim pokrijte i ostavite da nadođe još pola sata. Podelite testo na 4 jednaka dela, pa svaki poravnajte. Dodajte po kašiku muslija od šljiva. Oblikujte knedle pa ih ostavite 20 minuta, da odstoje. So stavite u lonac sa vodom, pa kad provri, spuštajte knedle. Kuvajte oko 12 minuta. U dubljem tiganju zagrejte puter, pa pomešajte mak sa šećerom. Velikom kašikom vadite knedle. Na kraju ih pospite vrelim maslacem , pa premažite mešavinom maka i prah šećera. Dekorišite knedle sa makom začinskim travama. Prijatno!
Možda vas zanima:
KNEDLE OD JABUKA Slatkiš od samo 2 sastojka koja već imate, drugačiji od svega što ste probali
Izdašne i jeftine, a neodoljivo slatke.
KNEDLE SA BRESKVAMA Starinski slatkiš na drugačiji način, a nema ni prezli, ukućani će stajati u redu za još
Ako volite klasične knedle, ove sa breskvama ćete obožavati.
KNEDLE SA ŠLJIVAMA Starinski specijalitet mekan kao pamuk, a zamirisaće cela kuća
Desert na kome su odrasle generacije.
RAFAELO KNEDLE BOLJE OD KLASIČNIH Desert idealan za vrele julske dane, koji se ne odbija
Klasik na drugačiji način, za one koji vole kokos.
PILEĆA SUPA JAČA IMUNITET U TRENU Zagrejaće vas u kišnim septembarskim danima, po receptu bez mane
Ublažiće siptome prehlade i okrepiti organizam.
NAPRAVITE NAJBOLJU ČOKOLADNU GLAZURU Neće se teško razmazivati ni imati grudvice, a svaki desert će biti savršen
Primenite ove jednostavne trikove i uživajte u neodoljivoj glazuri.
SUVA PITA SA ORASIMA Po 1 stvari se razlikuje od baklave, a podjednako ukusna i izdašna
Neodoljiv desert pogodan za obične dane kada vam se jede nešto slatko, ali i svečane prilike.
RIŽOTO SA PEČURKAMA Držaće vas dugo sitim, a pojede se u slast
Kremasti rižoto oduševiće i one izbirljive.
AKO ŽELITE DA FAŠIRANE ŠNICLE BUDU SOČNE NEMOJTE DA RADITE OVO Ovako prave turski kuvari, a uvek ispadnu neodoljive
Primenite ove jednostavne trikove turskih kuvara i uživajte u savršenom ručku.
Komentari (0)