RIŽOTO SA TUNJEVINOM Posni specijalitet gotov za 20 minuta, a prste da poližete

Ivana Pavlović

16:00

Sezonski recepti 0

Sočno jelo za sve prilike, a poćiće vam voda na usta.

rižoto sa tunom
Shutterstock

Potrebno je

  • glavica crnog luka 
  • 2 čena belog luka
  • 2 šargarepa 
  • 200 g šampinjona
  • 100 g kukuruza 
  • 150 g pirinča
  • 1 konzerva tunjevine
  • so 
  • biber 
  • ulje 

Priprema

Sitno seckan crni i beli luk propržite na zagrejanom ulju. Dodajte seckanu šargarepu i šampinjone, pa dinstajte oko 15 minuta. Obarite pirinač, a tunjevinu procedite od ulja. U jednu posudu stavite pirinač, pa dodajte dinstani luk sa šampinjonima, kukuruz i tunjevinu. Promešajte rižoto dobro pa začinite. Bon appetit!

Možda vas zanima:

pepijan piletina

PEPIJAN PILETINA BISER GVATEMALE Sočno jelo u pikantnom umaku za prave gurmane

13:00

26 novembar, 2024

Sezonski recepti

Gvatemala je država Srednje Amerike na čijoj se teritoriji nalazilo središte civilizacije naroda Maja koji su zajedno sa Špancima inspirisali hranu i kulturu naroda Gvatemale. Danas se u njihovoj hrani osećaju i note afričke i karipske kuhinje, prvenstveno u začinima i neretko ljutoj hrani. Pepijan piletina, tradicionalno jelo Gvatemale, predstavlja prženu ili kuvanu piletinu u bogatom umaku koji je zapravo glavni deo ovog recepta.

Komentari (0)

Loading