BAKA LJILJIN KOLAČ SA ŠLJIVAMA Desert koji budi uspomene na prošla vremena, a pojede se u trenu
Sočan kolač mekan kao duša, a ukućani će stajati u redu za još.
Potrebno je:
- 1 kg šljiva
- 4 jajeta
- 1 šolja šećera
- 1 šolja ulja
- 1 šolja jogurta
- 3 šolje brašna
- 1 kesica praška za pecivo
Za posipanje
- malo šećera u prahu
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi umutite penasto jaja sa šećerom. Dodajte ulje, jogurt, brašno i prašak za pecivo. Mikserom umutite pa podelite na 2 dela. Jedan deo utisnite u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Operite šljive, presecite ih na pola i odstranite im koštice. Izvadite pleh iz rerne pa nanesite polovinu šljiva. Preko sipajte drugu polovinu testa. Smanjite temperaturu na 180 stepeni pa pecite još 30 minuta. Prohlađen kolač secite na kocke i pospite šećerom u prahu. Bon appetit!
PILEĆA SUPA JAČA IMUNITET U TRENU Zagrejaće vas u kišnim septembarskim danima, po receptu bez mane
Ublažiće siptome prehlade i okrepiti organizam.
NAPRAVITE NAJBOLJU ČOKOLADNU GLAZURU Neće se teško razmazivati ni imati grudvice, a svaki desert će biti savršen
Primenite ove jednostavne trikove i uživajte u neodoljivoj glazuri.
SUVA PITA SA ORASIMA Po 1 stvari se razlikuje od baklave, a podjednako ukusna i izdašna
Neodoljiv desert pogodan za obične dane kada vam se jede nešto slatko, ali i svečane prilike.
RIŽOTO SA PEČURKAMA Držaće vas dugo sitim, a pojede se u slast
Kremasti rižoto oduševiće i one izbirljive.
AKO ŽELITE DA FAŠIRANE ŠNICLE BUDU SOČNE NEMOJTE DA RADITE OVO Ovako prave turski kuvari, a uvek ispadnu neodoljive
Primenite ove jednostavne trikove turskih kuvara i uživajte u savršenom ručku.
Komentari (0)