SOČNA PROJA ZA DOBAR POČETAK DANA Po receptu pevačice Vesne Đogani
Vesna Đogani, pevačica grupe Đogani, vlasnica brojnih hitova, od kojih je najnoviji nedavno ugledao svetlost dana, više od 20 godina je deo muzičke scene. Supruga densera Đoleta Đoganija kulinarske veštine uglavnom prepušta svojoj jačoj polovini. Ipak, da se i ona fenomenalno snalazi za šporetom, dokaz je ova sočna proja, koju obožavaju njihova deca Adrijano i Laura, za koju će vam svi tražiti recept.
Potrebno je
- 2 jaja
- 1 šolja jogurta
- 1/3 šolje ulja
- 1 šolja kukuruznog brašna
- 1 šolja pšeničnog brašna
- kašičica i po soli
- 1 prašak za pecivo
Za posipanje
- susam
Priprema:
Rernu zagrejte na 220 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja, pa dodajte jogurt, ulje, so, kukuruzno i pšenično brašno i prašak za pecivo. Sve dobro umutite i izlijte u pleh obložen papirom za pečenje. Pospite susamom. Pecite proju oko 20 minuta.
Možda vas zanima:
POSNA PROJA Ni malo ne zaostaje za originalom, a držaće vas dugo sitim
Sočna i ukusna, prste da poližete.
PROJA SA SIROM Uspeva svima, a savršena za doručak ili večeru, svaki zalogaj je raj za nepca
Sočna i slasna, za pravo uživanje.
DOMAĆA PROJA Najbolje služite uz šolju jogurta ili kiselog mleka, a idealna za doručak ili večeru
Sočna i mekana, nestaće sa stola čim se postavi.
PROJA SA KISELOM VODOM Još ukusnija i sočnija, a idealna za dane posta
Pravi se brzo i lako, a preukusna je, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
NEODOLJIVE ČOKOLADNE GALETE Tajna je u jednom sastojku koji se dodaje u testo, a totalno daje šmek
Najbolje služite tople i prelivene kremom od vanile.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
E moj Topalko, ti neznas ni da pevas, samo se deres a kamo li nesto o rudnicima,SKLONI SE I UCI SE DA PEVAS A NE DA ....... TOPALKO UZMI SE U PAMET