PILEĆA ČORBA Okrepiće vas u trenu, a pravi je raj za nepca
Ukusa koji se pamti, pravićete stalno.
Potrebno je
- 500 g pilećeg belog mesa
- 2 šargarepe
- 1,5 kašika brašna
- 1 glavica crnog luka
- 1 žumance
- 2 kašike kisele pavlake
- 1 kašičica limunovog soka
- bibe
- 1 kašika suvog biljnog začina
- so
- 1, 5 l vode
Priprema
Isecite luk na sitne kockice pa ostavite da se dinsta na ulju. Šargarepu secite na kockice pa ih dinstajte par minuta, dok ne omekša. Dodajte meso, pa ga propržite i pospite brašnom. Onda izmešajte i dolijte toplu vodu. Nakon što prokuva, dodajte začine i peršunov list i pustite da se kuva na umerenoj temperaturi oko sat vremena. Skuvanu čorbu skinite sa vatre i dodajte žumance i pavlaku. Žumance umutite sa pavlakom, pa sipajte malo čorbe, razmutite i vratiti u čorbu. Prijatno!
Možda vas zanima:
PRAVO IZ RESTORANA Ukusna pileća čorbica sa OVIM dodatkom oduševiće vas na prvi zalogaj
Pripremite je kao iskusni kuvar.
BEGOVA ČORBA Kraljica svake svečane trpeze, sa povrćem i mesom, po originalnom bosanskom receptu
Tradicionalna čorba sa mesom, povrćem i bamijom nema koga neće oboriti s nogu.
NAJSOČNIJA KROMPIR ČORBA Fenomenalan obrok dugo će vas držati sitim, a krepi organizam u trenu
Neodoljiva i sočna, ukusa koji priča priče.
BORŠĆ Specijalitet ruske kuhinje slatkasto-kiselkastog ukusa, zamirisaće vam cela kuća
Jaka i mirisna, a cvekla joj daje crvenu boju.
TUNA PICA ZA PETAK VEČE Pozovite prijatelje i uživajte uz klopu i film
Omiljeno jelo mnogih u posnoj varijanti, prste da poližete.
POSNI ČUPAVCI ZA PRAVE SLADOKUSCE Sočan spoj biskvita sa filom i kokosom, za sve važne događaje
Fenomenalni kolači idealni za slavsku i svečanu trpezu.
HRSKAVI TOFU Sir pogodan za dane posta , a ne goji, dodajte kao prilog omiljenom jelu
Tofu je sojin sir, niskokaloričan i odličan za vegane i dane posta.
DODAJTE OVO U PASULJ I RECITE ZBOGOM NADUTOSTI Jednostavan trik koji svaki put uspe
Ako i vas muli problem nadutosti stomaka kada jedete pasulj, primenite ovaj koristan savet.
POTAŽ OD ŠAMPINJONA Kremasto predjelo koje se pravi lako, a zamirisaće cela kuća
Slasan i sočan spoj sa pečurkama pravi je raj za nepca, sipaćete tanjir više.
Komentari (0)