ČOKO KOLAČ SE TOPI U USTIMA U sočnom spoju sa smokvama, nema ko neće uzeti parče više
Ako volite čokoladne kolače, ovaj sa smokvama ćete obožavati.
Potrebno je
- 4 jaja
- 4 kašike brašna
- 1 prašak za pecivo
- 150 g čokolade za kuvanje
- 120 gr šećera
- 2 pudinga od čokolade
- 50 g putera
- 200 g svežih smokava svežih
- 500 ml mleka
Priprema:
Puding skuvajte u mleku i zasladite po nahođenju. Umutite jaja sa šećerom i dodajte prosejano brašno s praškom za pecivo i rastopljenu čokoladu. Manji pleh obložite pek-papirom. U testo sipajte skuvan puding kašiku po kašiku. Smokve operite i odsecite im drške, pa ih uronite u puding i blago pritisnite prstom. Pecite na 200 stepeni oko 40 minuta. Kad se kolač dobro ohladi, tek tada ga secite. Bon appetit!
Možda vas zanima:
MRVIČASTI KOLAČ SA SMOKVAMA Drugačiji i poseban, nećete moći da stanete na samo jednom parčetu
Ako volite smokve, ovaj kolač ćete praviti stalno.
TURSKI KOLAČ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Polovina nestane dok pristavite kafu
Kremast i sočan, za sve prilike.
PAMUK KOLAČ OD 3 SASTOJKA Verovatno najmekša poslastica na svetu, a uspeva SVIMA!
Sočan i mekan, nestaće sa stola odmah.
BELE KOCKE SE TOPE U USTIMA Prepune keksa i čokolade, i dupla mera će biti malo
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)