NAJKREMASTIJI SLADOLED KOLAČ Bela čokolada mu daje poseban šmek, a nema ko ga ne voli

Ivana Pavlović

18:30

Sezonski recepti 0

Mekan kao duša, za pravo letnje osveženje.

sladoled kolač sa belom čokoladom
Shutterstock

Potrebno je

  • 1 l mleka
  • 3 pudinga od vanile
  • 6 kašika šećera
  • 100 g bele čokolade
  • 150 ml pavlake za šlag
  • 200 g putera

Dekoracija

  • 150 g bele čokolade
  • 70 ml pavlake za šlag
  • 80 g putera

Ostalo

  • 200 g piškota
  • 300 ml mleka
  • jedna kašika ekstrakta vanile

Priprema

Mleko, puding i šećer sipajte u šerpu pa zakuvajte. Dodajte belu čokoladu pa mešajte dok se ne otopi. Prebacite u posudu i prekrijte providnom folijom. Kad se prohladi umutite mikserom pa dodajte puter sobne temperature. Sve dobro umutite. U zasebnoj posudi umutite slatku pavlaku pa mutite dok ne dobijete čvrst sneg.Dodajte ga pripremljenom kremu i dobro umutite. Mleko pomešajte sa ekstraktom vanile, pa u tu smesu umačite keks, jedan po jedan. Ređajte u kalup pa preko nanesite gotov krem. Ostavite u frižideru dok pravite glazuru. Na pari otopite izlomljenu belu čokoladu, slatku pavlaku i sečen puter sobne temperature. Kada se prohladi, prelijte preko krema u kalupu. Ostavite kolač preko noći u frižideru, da se stegne. Bon appetit!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading