NAJKREMASTIJI SLADOLED KOLAČ Bela čokolada mu daje poseban šmek, a nema ko ga ne voli
Mekan kao duša, za pravo letnje osveženje.
Potrebno je
- 1 l mleka
- 3 pudinga od vanile
- 6 kašika šećera
- 100 g bele čokolade
- 150 ml pavlake za šlag
- 200 g putera
Dekoracija
- 150 g bele čokolade
- 70 ml pavlake za šlag
- 80 g putera
Ostalo
- 200 g piškota
- 300 ml mleka
- jedna kašika ekstrakta vanile
Priprema
Mleko, puding i šećer sipajte u šerpu pa zakuvajte. Dodajte belu čokoladu pa mešajte dok se ne otopi. Prebacite u posudu i prekrijte providnom folijom. Kad se prohladi umutite mikserom pa dodajte puter sobne temperature. Sve dobro umutite. U zasebnoj posudi umutite slatku pavlaku pa mutite dok ne dobijete čvrst sneg.Dodajte ga pripremljenom kremu i dobro umutite. Mleko pomešajte sa ekstraktom vanile, pa u tu smesu umačite keks, jedan po jedan. Ređajte u kalup pa preko nanesite gotov krem. Ostavite u frižideru dok pravite glazuru. Na pari otopite izlomljenu belu čokoladu, slatku pavlaku i sečen puter sobne temperature. Kada se prohladi, prelijte preko krema u kalupu. Ostavite kolač preko noći u frižideru, da se stegne. Bon appetit!
Možda vas zanima:
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
KOH OD 4 JAJETA Sočni desert koji osvežava u trenu, san snova, a pravi se lako
Neodoljivi kolač nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PICA Italijanski specijalitet savršen za lepo veče sa prijateljima, prste da poližete
Sočan klasik italijanske kuhinje dugo će vas držati sitim, nema ko će ostati na jednom parčetu.
TAJNI SASTOJAK ZA MLEVENO MESO Ćufte će biti preukusne, a nikad vam ne bi palo na pamet
Dodajte ovaj sastojak u mleveno meso i uživajte u najboljim ćuftama.
SOGAN DOLMA Turski specijalitet koji greje dušu i telo, po receptu bez premca
Punjeni luk oduševiće one izbirljive, po receptu koji budi sva čula.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
Komentari (0)