HARMONIKA KROMPIR Brz i jeftin obrok kada nemate vremena, a svaki zalogaj budi čula
Napravićete brzo i lako, a postaće jedno od omiljenih jela.
Potrebno je
- 10 krompira
- 3 kašike maslinovog ulja
- 70 g putera
- 2 čena belog luka
- 1 kašika mirođije
- pola kašičice soli
- pola kašičice bibera
Priprema:
Operite i osušite krompir, pa ga isecite odozgo, tako da pravite proreze da jednakoj razdaljini. Posolite i pobiberite. Zatim, poređajte u pleh pa premažite maslinovim uljem. Pecite pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Otopite puter pa ga pomešajte sa sitno seckanim belim lukom i mirođijom. Pečen krompir izvadite iz rerne pa premažite mešavinom, tako da uđe u svaki prorez. Pecite još oko pola sata, sve dok ne porumeni. Prijatno!
Možda vas zanima:
KAKAV RUČAK, STRAŠAN RUČAK! Ako volite krompir, ovaj recept za njega će vam postati omiljeni
Lep i na oko, ali i po ukusu.
KOSOVSKI KROMPIRAŠ JE SAVRŠEN Obrok koji će svi zavoleti, a tako se lako sprema
Nema tu mnogo filozofije oko pripreme.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA Klasik na drugačiji način kao osmišljen za hladno vreme, ne može brže i ukusnije
Neodoljiva musaka od paprika raspametiće i one izbirljive.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)