HARMONIKA KROMPIR Brz i jeftin obrok kada nemate vremena, a svaki zalogaj budi čula
Napravićete brzo i lako, a postaće jedno od omiljenih jela.
Potrebno je
- 10 krompira
- 3 kašike maslinovog ulja
- 70 g putera
- 2 čena belog luka
- 1 kašika mirođije
- pola kašičice soli
- pola kašičice bibera
Priprema:
Operite i osušite krompir, pa ga isecite odozgo, tako da pravite proreze da jednakoj razdaljini. Posolite i pobiberite. Zatim, poređajte u pleh pa premažite maslinovim uljem. Pecite pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Otopite puter pa ga pomešajte sa sitno seckanim belim lukom i mirođijom. Pečen krompir izvadite iz rerne pa premažite mešavinom, tako da uđe u svaki prorez. Pecite još oko pola sata, sve dok ne porumeni. Prijatno!
Možda vas zanima:
PEKARSKI KROMPIR SA KOBASICOM Gastronomski užitak u svakom zalogaju
Polizaćete i tanjir koliko je ukusno.
PUNJENI KROMPIR Gurmanski specijalitet sa slaninom koji pomera granice dobrog ukusa
Držaće vas dugo sitim, a osvaja na prvi zalogaj.
KROMPIR ZAPEČEN SA SIROM Brzinska večera koju će ukućani obožavati, a pravi se nikad lakše
Samo dodajte sos ili prilog po želji.
HRSKAVI KROMPIRIĆI IZ RERNE Brza večera kada nemate vremena, a držaće vas dugo sitim
Slasni i ukusni, bićete oduševljeni.
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
Komentari (0)