KROMPIR IZ RERNE BOLJI NEGO ONAJ PRŽENI Ne morate da stojite pred šporetom, a hrskav i slasan

Ivana Pavlović

17:00

Sezonski recepti 0

Potrebno vam je samo 5 kašika ulja, a osvojiće ukusom i one izbirljive.

pomfrit iz rerne
Shutterstock

Potrebno je

  • oko 2 kg krompira
  • 2 kašike skroba 
  • 1,5 kašičica soli
  • 1 kašičica mlevene začinske paprike
  • malo bibera 
  • 5 kašika ulja 

Priprema

Krompir isecite kao pomfrit, pa još malo prosušite krpom. Onda dodajte skrob i začine pa sve sjedinite. Prebacite u pleh obložen pek papirom, pa prelijte ulje. Pokrijte folijom i pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanj na 220 stepeni. Nakon 20 minuta, skinite foliju i pecite još 10 minuta. Služite pomfrit uz prilog po želji. Bon appetit!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading