SARMICE OD ZELJA Savršen ručak za Gospojinski post, nećete da primetite da nedostaje meso

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Sočno jelo držaće vas dugo sitim, a osvaja od prvog zalogaja.

posne sarmice od zelja
Shutterstock

Potrebno je

  • 20 listova zelja
  • 1 šolja pirinča
  • 1 glavica crnog luka, sitno iseckana
  • 2 čena belog luka, sitno iseckana
  • 1 šolja rendane šargarepe
  • 1/2 šolje seckanog paradajza
  • 1/4 šolje maslinovog ulja
  • so, biber po ukusu
  • 1 kašičica mlevene začinske paprike
  • 1/2 šolje seckanog peršuna

Priprema:

Blanširajte listove zelja u ključaloj vodi 1-2 minuta, pa ih stavite u hladnu vodu.
Na maslinovom ulju propržite crni i beli luk, dodajte rendanu šargarepu i paradajz.
Dodajte pirinač, so, biber, mlevenu začinsku papriku i peršun, pa sve dobro izmešajte.
Na svaki list zelja stavite malo smese i uvijte sarmice.
Poređajte sarmice u šerpu, prelijte sa malo vode i kuvajte na tihoj vatri oko 45 minuta.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading