STARI RECEPT SA JUGA SRBIJE Sarmice od vinove loze osvojiće vaša čula

Alo.rs

13:00

Sezonski recepti 0

Lako se prave i uvijaju.

STARI RECEPT SA JUGA SRBIJE Sarmice od vinove loze osvojiće vaša čula
Shutterstock

Sarma od listova vinove loze

Sastojci:

40 listova vinove loze

500 g mešanog mlevenog mesa (svinjsko i goveđe, teleće ili jagnjeće)

2-3 glavice crnog luka

1 šolja pirinča

1 jaje

peršun, so, biber

1 kašika brašna

malo ulja

malo mlevene paprike

Priprema:

Iseckati luk i propržiti na ulju. Dodajte meso i pržite dok ne dobije lepu boju, začinite solju i biberom po ukusu, pa dodajte peršun, pirinač i jaje. Dobro izmešajte. Vinove listove dobro očistiti od peteljki, pa skuvati u slanoj, ključaloj vodi. Kad listovi omekšaju, znači da su kuvani. Ostaviti ih da se iscede, pa ih isprati hladnom vodom. Pripremljeni fila sa mesom stavljati na vinove listove i uvijati sarme. Savijate što čvršće, tako da ne mogu da se raspadnu, a ređajte ih u šerpi što bliže jednu drugoj. Prelijte toplom vodom i stavite da se kuva na tihoj vatri. Do kraja kuvanja, voda treba da ispari. Pred kraj kuvanja dodajte zapršku napravljenu od brašna, ulja i malo mlevene paprike. Kuvajte još malo, pa prebacite u rernu da se zapeče. Služite tople sarme uz kiselo mleko ili pavlaku.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading