MAČA ČIZKEJK Klasik na drugačiji način koji ćete obožavati, idealan za vrele letnje dane
Kolač mekan kao duša, najbolje odmah stavite duplu meru.
Za podlogu
- 200 g čokoladnog keksa
- 45 g maslaca
Za krem
- 450 g krem sira
- 135 g šećera
- 2 jaja
- 2 kašike mača praha
- 1 kašičica vanilinog ekstrakta
Za dekoraciju
- jagode
Priprema
Rernu zagrejte na 175 stepeni. Izblendajte keks što sitnije. U posudu stavite keks i otopljeni maslac pa dobro pomešajte. Izlijte u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite podlogu 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 175 stepeni. Izvadite kalup pa smanjite na 150 stepeni. U veliku posudu stavite krem sir i šećer, pa mutite tri minuta, sve dok ne dobijete kremastu smesu. Mutite i dalje, pa dodajte jaja, jedno po jedno. Dodajte mača prah i vanilin ekstrakt pa mutite sve dok smesa ne postane kompaktna. Izlijte smesu u kalup i pecite 45 minuta. Ostavite u rerni sa otvorenim vratima nekoliko minuta, pa ga izvadite i ostavite da se prohladi. Ostavite kolač u frižideru nekoliko sati. Bon appetit!
Možda vas zanima:
ČIZKEJK SA LAVANDOM Klasik na drugačiji način, još kremastiji, a ukusa koji se pamti
Ako volite klasičan čizkejk, ovaj sa lavandom ćete obožavati.
BASKIJSKI ČIZKEJK Španski desert nastao učeničkom greškom, a nema ko će ostati na jednom parčetu
Čuveni čizkejk je nastao kada je učenik u baru slučajno kolač stavio u pogrešnu rernu, nakon čega je kolač spolja zagoreo, a iznutra je ostao kremast.
ČIZKEJK SA KAFOM Aromatični desert za prave sladokusce, podseća na tiramisu, a opet drugačiji
Fenomenalni desert sa kafom osvojiće vas od prvog zalogaja.
TIRAMISU ČIZKEJK Neodoljivi spoj omiljeniih poslastica u jednom kolaču, ukusa koji se ne zaboravlja
Ako volite tiramisu i čizkejk najbolje napravite tiramisu čizkejk.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)