NAJBOLJI SAVETI ZA SOČNU PILETINU Biće kremasta i mekana kao duša, umesto bljutava i bezukusna

Ivana Pavlović

11:10

Sezonski recepti 0

Primenite savete profesionalne kuvarice Jasmin Alsavaf i uživajte u preukusnoj piletini.

piletina
Shutterstock

Prebrišite je ubrusom

Prvo je posolite i pobiberite. Ako stavite u tiganj bez toga,, začini se neće zalepiti u nju i prodreti dublje u meso. Ako solite gotovu piletinu biće bljutava.

Pržite kratko na vrućem tiganju

Pržite na vrućem tiganju ali kratko. Najbolje je da zagrejete suv tiganj, pa tek onda sipate ulje i dodate piletinu.

Nemojte često da okrećete 

Samo jednom promenite stranu prženja. Ako budete često prevrtali file tiganj će da se hladi i neravnomerno zagreva meso.

Secite pažljivo

Izlupajte deblji deo filea u odnosu na tanji, da budu približno iste debljine.

Pustite meso da odmori

Nemojte piletinu da sečete čim je izvadite iz tiganja. Ostavite je neko vreme da odmori kako bi se vlakna mesa opustila i sokovi vratili između njih. 

italijanski gulaš

NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta

19:00

24 novembar, 2024

Sezonski recepti

Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.

Komentari (0)

Loading