PRIRODNI NAČINI DA SNIZITE VISOK KRVNI PRITISAK Ove namirnice rešavaju problem u trenu
Ubacivanjem ovih namirnica u ishranu možete da smanjite visok krvni pritisak.
Jabuke
Jabuke su odličan izvor kvercetina, flavonoida koji prirodno snižava krvni pritisak.
Sirovi luk
I luk je kao i jabuka, hrana bogata kvercetinom. Najbolje je da ga jedete sirovog -kuvanjem možete da uništite dobre sastojke.
Beli luk
Beli luk inhibira agregaciju trombocita, što može da utiče na snižavanje krvnog pritiska, slično kao aspirin ili trombolitici. Za razliku od drugih vrsti, u belom luku hranljive materije ostaju i nakon kuvanja.
Maslinovo ulje
Po mnogima, jedna od najboljih namirnica za očuvanje zdravlja srca. Ali, bolje je da koristite ekstra devičansko.
Laneno seme
Puno omega 3 masnih kiselina, takođe može da utiče na snižavanje krvnog pritiska.
Crna čokolada
Crna čokolada sa najmanje 70 odsto sadržaja kakaa snižava visok krvni pritisak, tako da je najbolje da je konzumirate u umerenoj količini.
Riba
Ako želite da snizite visok krvni pritisak ubacite u ishranu losos ili skušu.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)