PUNJENI PARADAJZ Sočno jelo koje obara s nogu, a uspeva BAŠ svima

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Sočan i slasan, nestaće sa stola odmah.

punjeni paradajz
Shutterstock

Potrebno je

  • 4 paradajza
  • 100 g pirinča
  • 1 manja glavica crnog luka
  •  2 čena belog luka
  • 1/3 sveže vezice peršuna
  • 4 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja
  • pola kašičice  mlevene kurkume
  • so
  • biber po ukusu

Priprema

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Očistite lukove pa ih sitno iseckajte. Prodinstajte 10 minuta, na maslinovom ulju. Operite paradajz, pa mu odsecite kapice sa peteljkom i odložite ih sa strane. Zatim paradajz izdubite, unutrašnjost ocedite, iseckajte i dodajte u posudu u kojoj se dinsta luk. Prodinstajte još nekoliko minuta, a za to vreme dobro operite pirinač i kuvajte ga 7 minuta. Onda procedite pirinač i dodajte u šerpu sa lukom. Krčkajte par minuta, pa sipajte malo vode. Na kraju, umešajte seckani peršun. Posolite, pa dodajte kurkumu i biber. Pripremljenom smesom napunite izdubljeni paradajz. Poređajte na pleh za pečenje. Pecite oko pola sata,  u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Bon appetit!

@moja.trpeza Ovi kulinarski trikovi će vam pomoći da postanete šef u svojoj kuhinji #fy #fypシ #foryou #foryoupage #viral #viraltiktok #trpeza #food ♬ original sound - Moja Trpeza

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading