PUNJENI PARADAJZ Sočno jelo koje obara s nogu, a uspeva BAŠ svima
Sočan i slasan, nestaće sa stola odmah.
Potrebno je
- 4 paradajza
- 100 g pirinča
- 1 manja glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 1/3 sveže vezice peršuna
- 4 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja
- pola kašičice mlevene kurkume
- so
- biber po ukusu
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Očistite lukove pa ih sitno iseckajte. Prodinstajte 10 minuta, na maslinovom ulju. Operite paradajz, pa mu odsecite kapice sa peteljkom i odložite ih sa strane. Zatim paradajz izdubite, unutrašnjost ocedite, iseckajte i dodajte u posudu u kojoj se dinsta luk. Prodinstajte još nekoliko minuta, a za to vreme dobro operite pirinač i kuvajte ga 7 minuta. Onda procedite pirinač i dodajte u šerpu sa lukom. Krčkajte par minuta, pa sipajte malo vode. Na kraju, umešajte seckani peršun. Posolite, pa dodajte kurkumu i biber. Pripremljenom smesom napunite izdubljeni paradajz. Poređajte na pleh za pečenje. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Bon appetit!
Možda vas zanima:
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA Klasik na drugačiji način kao osmišljen za hladno vreme, ne može brže i ukusnije
Neodoljiva musaka od paprika raspametiće i one izbirljive.
DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti
Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.
MENEMEN Turska kajgana za ukus savršenog doručka
Dodajte prilog po želji.
KAPRIĆOZA Čuveni italijanski specijalitet koji budi sva čula, za početak savršenog vikenda
Kaprićoza ili hirovita pica, na italijanskom, svoju popularnost stekla je pre više godina.
TRIKOVI ZA SAVRŠEN RIŽOTO Biće kremast i slasan umesto suv i bezukusan
Jednostavni trikovi doprineće da rižoto bude kremast i sočan.
NEODOLJIVE ČOKOLADNE GALETE Tajna je u jednom sastojku koji se dodaje u testo, a totalno daje šmek
Najbolje služite tople i prelivene kremom od vanile.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
Komentari (0)