PUNJENI PARADAJZ Sočno jelo koje obara s nogu, a uspeva BAŠ svima
Sočan i slasan, nestaće sa stola odmah.

Potrebno je
Možda vas zanima:

LOVAČKE ŠNICLE Po starom kafanskom receptu, meso se lepi za prste
Sočne i slasne, pravi raj za nepca.

PUNJENE KRMENADLE Slasno jelo za prave gurmane i one izbirljive
Sočne i slasne, a meso se lepi za prste.

GULAŠ Sočno jelo za prave gurmane, u savršenom spoju ukusa
Ukusno i slasno jelo.

PUNJENE PAPRIKE Klasik koji ne izlazi iz mode, za savršen ručak
Sočne i ukusne, ukućani će stajati u redu za još.
- 4 paradajza
- 100 g pirinča
- 1 manja glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 1/3 sveže vezice peršuna
- 4 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja
- pola kašičice mlevene kurkume
- so
- biber po ukusu
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Očistite lukove pa ih sitno iseckajte. Prodinstajte 10 minuta, na maslinovom ulju. Operite paradajz, pa mu odsecite kapice sa peteljkom i odložite ih sa strane. Zatim paradajz izdubite, unutrašnjost ocedite, iseckajte i dodajte u posudu u kojoj se dinsta luk. Prodinstajte još nekoliko minuta, a za to vreme dobro operite pirinač i kuvajte ga 7 minuta. Onda procedite pirinač i dodajte u šerpu sa lukom. Krčkajte par minuta, pa sipajte malo vode. Na kraju, umešajte seckani peršun. Posolite, pa dodajte kurkumu i biber. Pripremljenom smesom napunite izdubljeni paradajz. Poređajte na pleh za pečenje. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Bon appetit!


DOBOŠ TORTA Čuvena mađarska poslastica ukrasiće svaku svečanu trpezu
Raskošna torta bogatog ukusa pun je pogodak za rođendane i bitne događaje.

POSNI UŠTIPCI OD INTEGRALNOG BRAŠNA Slasni i ukusni, najbole služite uz sojin jogurt
Prave se lako, a osvajaju ukusom.

POSNA PICA SA TUNJEVINOM Slasna i sočna, idealna za lepo veče sa prijateljima
Svaki zalogaj je raj za nepca.

NEODOLJIVE FRITULE Sočne i mekane kao pamuk, za savršen vikend
Pospite šećerom u prahu i uživajte.
Komentari (0)