RIBLJA ČORBA Ovako je prave na Svetoj gori, posna i slasna, a bićete siti satima

Ivana Pavlović

14:30

Sezonski recepti 0

Zdrava, preukusna i začinjena, pravićete stalno.

svetogorska riblja čorba
Shutterstock

Potrebno je

  • glave od više vrsta morske ribe
  • 5-7 glavica crnog luka
  • 4-5 šargarepa
  • posna sitna testenina
  • koren celera
  • mlevena paprika
  • so
  • nekoliko zrna bibera
  • celerov i peršunov list
  • mirođija

Priprema

U šerpi skuvajte riblje glave sa 2-3 glavice crnog luka, 2-3 šargarepe, korenom celera i nekoliko zrna bibera.
Onda propržite u zasebnoj posudi,  3-4 glavice crnog luka i dve šargarepe, isečene na kolutove. Potom nalijte proceđenom vodom u kojoj ste kuvali ribe. Meso očistite od kostiju i dodajte u čorbu. Zatim posolite, pobiberite a malo mlevene paprike dodajte direktno u ključalu čorbu. Nakon toga, dodajte testeninu, kuvajte kratko pa skinite sa šporeta. Na kraju, pospite čorbu seckanim celerom, peršunom i mirođijom.

 

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading