RIBLJA ČORBA Ovako je prave na Svetoj gori, posna i slasna, a bićete siti satima
Zdrava, preukusna i začinjena, pravićete stalno.

Potrebno je
Možda vas zanima:

RIBLJA ČORBA Posni specijalitet koji osvaja od prvog zalogaja, ukusa koji priča priče
Savršena za slavsku trpezu u vreme Božićnog posta, nema ko vam neće tražiti recept.

RIBLJA ČORBA PO ORIGINALNOM KAFANSKOM RECEPTU Ovaj začin joj daje poseban šmek
Preukusna i sočna, pravićete stalno.

DONOSIMO VAM ORIGINALNI KAFANSKI RECEPT Riblja čorba koja pomera granice dobrog ukusa
Savršena za dane posta, poznato je da je riba namirnica koja zamenjuje meso.

RIBLJA ČORBA Kafanski specijalitet koji se brzo sprema, a svi će misliti da ste pravili satima
Posna riblja čorba osvojiće i one koji mrse.
- glave od više vrsta morske ribe
- 5-7 glavica crnog luka
- 4-5 šargarepa
- posna sitna testenina
- koren celera
- mlevena paprika
- so
- nekoliko zrna bibera
- celerov i peršunov list
- mirođija
Priprema
U šerpi skuvajte riblje glave sa 2-3 glavice crnog luka, 2-3 šargarepe, korenom celera i nekoliko zrna bibera.
Onda propržite u zasebnoj posudi, 3-4 glavice crnog luka i dve šargarepe, isečene na kolutove. Potom nalijte proceđenom vodom u kojoj ste kuvali ribe. Meso očistite od kostiju i dodajte u čorbu. Zatim posolite, pobiberite a malo mlevene paprike dodajte direktno u ključalu čorbu. Nakon toga, dodajte testeninu, kuvajte kratko pa skinite sa šporeta. Na kraju, pospite čorbu seckanim celerom, peršunom i mirođijom.

NEODOLJIVI KEKSIĆI SA LIMUNOM U savršenom slatko-kiselkastom spoju, a super idu uz kafu ili čaj
Prave se lako, a mogu da zamene užinu ili desert.

TELETINA PUNJENA SPANAĆEM I SIROM Specijalitet od mesa u kome će uživati cela porodica
Sočno i slasno jelo raspametiće i one izbirljive.

PITA SA ZELJEM NA VODI Savršena za doručak i večeru, a biće super i hladna
Sočna i ukusna, uzećete parče više.

KARAĐORĐEVA ŠNICLA KAKVU PRAVE U KAFANI Posle ovog recepta zaboravićete sve druge
Gurmanski obrok po kafanskom receptu.

TELETINA SA KARIJEM I KOKOSOVIM MLEKOM Aromatični specijalitet u kome će uživati cela porodica
Slasno jelo držeće vas dugo sitim.
Komentari (0)