RIBLJA ČORBA Ovako je prave na Svetoj gori, posna i slasna, a bićete siti satima
Zdrava, preukusna i začinjena, pravićete stalno.
Potrebno je
- glave od više vrsta morske ribe
- 5-7 glavica crnog luka
- 4-5 šargarepa
- posna sitna testenina
- koren celera
- mlevena paprika
- so
- nekoliko zrna bibera
- celerov i peršunov list
- mirođija
Priprema
U šerpi skuvajte riblje glave sa 2-3 glavice crnog luka, 2-3 šargarepe, korenom celera i nekoliko zrna bibera.
Onda propržite u zasebnoj posudi, 3-4 glavice crnog luka i dve šargarepe, isečene na kolutove. Potom nalijte proceđenom vodom u kojoj ste kuvali ribe. Meso očistite od kostiju i dodajte u čorbu. Zatim posolite, pobiberite a malo mlevene paprike dodajte direktno u ključalu čorbu. Nakon toga, dodajte testeninu, kuvajte kratko pa skinite sa šporeta. Na kraju, pospite čorbu seckanim celerom, peršunom i mirođijom.
Možda vas zanima:
DONOSIMO VAM ORIGINALNI KAFANSKI RECEPT Riblja čorba koja pomera granice dobrog ukusa
Savršena za dane posta, poznato je da je riba namirnica koja zamenjuje meso.
RIBLJA ČORBA Kafanski specijalitet koji se brzo sprema, a svi će misliti da ste pravili satima
Posna riblja čorba osvojiće i one koji mrse.
SVETOGORSKA RIBLJA ČORBA Posan obrok na kašiku koji će vas dugo držati sitim
Napravite ovu preukusnu, začinjenu čorbu po receptu sa Svete gore. Zagrejaće vas u ovim hladnim danima, posna je i zdrava.
RIBLJA ČORBA KAKVU DO SADA NISTE JELI Zdrava, ukusna i pikantna
Pravljenje riblje čorbe predstavlja pravu umetnost ponekad. Treba znati kako da baš ispadne savršena. Probajte ovu riblju čorbu, bolja je od one iz kafane.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
KESTEN PIRE Poslastica koja je obeležila jesen, jednostavno preukusna
Fenomenalan desert za hladne dane, kremast i neodoljiv.
Komentari (0)