RECEPT DANA: POSNA REFORMA Raskošna poslastica koja je istog ukusa kao original, za sve važne događaje
Klasik srpske kuhinje sa čokoladom i orasima.
Potrebno je
Za kore
- 250 g oraha
- 250 g šećera
- 150 ml kisele vode
- 100 g čokolade za kuvanje
- 150 g meda
- 17,5 kašika brašna
- 3 vanilin šećera
- 1 kašičica praška za pecivo
- 150 ml ulja
Za fil
- 350 g mlevenih oraha
- 350 g šećera
- 150 g posnog margarina
- 100 g čokolade za kuvanje
- 2 kesice vanilin šećera
- 2 kesice pudinga od čokolade (bez kuvanja)
- 400 ml sojinog ili bademovog mleka
Za dekoraciju
- 100 g oraha
- čokolada za kuvanje
Priprema
Za koru pomešajte 250 g oraha, med, 250 g šećera, kiselu vodu, 3 štangle čokolade koju ste prethodno otopili na pari, 3 vanilin šećera, ulje, brašno i kašičicu praška za pecivo. Dobro sjedinite sastojke i sipajte u pleh koji ste obložili pek-papirom. Pecite na 180 stepeni oko 20 minuta.Za fil pomešajte 350 g šećera s vodom, pa kratko kuvajte. Dodajte 350 g mlevenih oraha i tri štangle čokolade koju ste prethodno otopili na pari. Kada se skuva, sklonite sa šporeta, pa kada se ohladi, dodajte mu umućeni margarin i sve dobro sjedinite mikserom. Puding umutite sa hladnim sojinim mlekom i vanilin šećerom (2 kesice) i dodajte u fil, pa sjedinite mikserom. Ređajte tortu na sledeći način: koru isecite na tri dela - horizontalnoi ili vertikalno, pa svaki bogato nafilujte, prekrijte drugom korom, pa filom i trećom korom, a onda premažite celu tortu. Ukrasite mlevenim orasima ili rendanom čokoladom - po želji. Ostavite da odstoji 48 sati pre služenja. Prijatno!
Možda vas zanima:
POSNA REFORMA TORTA Ni malo ne zaostaje za originalom, a pomera granice dobrog ukusa
Posna verzija čuvene Reforme ulepšaće svaku svečanu trpezu.
POSNA REFORMA Čokoladna rapsodija sa orasima dostojna kraljevske trpeze
Poslastica za sva vremena i prilike.
POSNA REFORMA TORTA Svečana poslastica raskošnog izgleda osvojiće i one izbirljive
Čokoladna poslastica sa orasima ukrasiće svaku trpezu, a ni malo ne zaostaje ukusom za originalom.
POSNA REFORMA Raskošna poslastica skupog ukusa ulepšaće svaku svečanu trpezu
Ni malo ne zaostaje za originalom, uzećete parče više.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)