BRZA KAPUĆINO TORTA Ukusa koji se pamti, a uspeće i početnicima u kuhinji
Neodoljiva poslastica oduševiće i one izbirljive.
Za koru:
- 6 belanaca
- 5 kašika šećera
- 10 kašika oraha
- kašiku prezli
- šećer
Za fil:
- 18 žumanaca
- 18 kašika šećera
- 2 umućena margarina
- 3 kesice kapućina
- 300 g šlaga
- 2 kesice učvršćivača za šlag
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite 6 belanaca, 5 kašika šećera, 10 kašika oraha i kašiku prezli. Kada postane čvrst sneg, dodajte šećer, mlevene orahe i prezle. U pleh obložen papirom za pečenje sipajte smesu. Pecite 15 do 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Ponovite postupak i za preostale dve kore. Žumanca umutite sa šećerom na pari, pa kad se zgusne sklonite sa ringle i ostavite da se prohladi. Zatim dodajte umućene margarine pomešane sa praškom za kapućino. Zasebno, umutite šlag sa učvršćivačem. Filujte redosledom: kora-fil-šlag-kora-fil-šlag.
Možda vas zanima:
VEGANSKA TORTA BUDI SVA ČULA Sa avokadom i čokoladom, poći će vam voda na usta
Sve se izblenda i prelije, nema pečenja, a oduševljava na prvi zalogaj.
OPERA TORTA Poslastica sa kafom koja miriše na ljubav, za prave sladokusce
Francuska poslastica oduševiće sve ljubitelje kafe i slatkiša.
LINCER Najstarija torta na svetu čiji recept datira iz 1653, karakterističnog izgleda i još boljeg ukusa
Autentičnog ukusa zbog mešavine badema, limunove kore i džema od ribizle, sa mrežastim izgledom koji zahteva dozu spretnosti u pravljenju.
PAO DE LO DE OVAR Portugalska sunđerasta poslastica koja očarava od 1700.godine
Jednostavan recept od jaja, brašna i šećera uspeće svima, a uživaćete u svakom zalogaju.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
ČOKOLADNI KOLAČ SA KOKOSOM Gotov očas posla, nema jaja, a ne treba da palite mikser
Uspeva svima, a oduševiće sve sladokusce.
DOMAĆE TOBLERONE Fantazija ukusa, nestaće sa stola čim se postave, a tajna je u ovome
Neodoljivi i ukusni, ulepšaće svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)