BRZA KAPUĆINO TORTA Ukusa koji se pamti, a uspeće i početnicima u kuhinji
Neodoljiva poslastica oduševiće i one izbirljive.

Za koru:
Možda vas zanima:

TORTA OD PALAČINKI Kremasta i očaravajuća, poćiće vam voda na usta
Savršena za sve prilike kada vam se jede nešto slatko.

SAHER TORTA Donosimo vam originalni recept za neodoljivu čokoladnu poslasticu
Kremasta i sočna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

GREJS KELI TORTA Kremasta poslastica od koje će vam poći voda na usta
Raskošna poslastica savršena je za svaku svećanu trpezu.

DOBOŠ TORTA Čuvena mađarska poslastica ukrasiće svaku svečanu trpezu
Raskošna torta bogatog ukusa pun je pogodak za rođendane i bitne događaje.
- 6 belanaca
- 5 kašika šećera
- 10 kašika oraha
- kašiku prezli
- šećer
Za fil:
- 18 žumanaca
- 18 kašika šećera
- 2 umućena margarina
- 3 kesice kapućina
- 300 g šlaga
- 2 kesice učvršćivača za šlag
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite 6 belanaca, 5 kašika šećera, 10 kašika oraha i kašiku prezli. Kada postane čvrst sneg, dodajte šećer, mlevene orahe i prezle. U pleh obložen papirom za pečenje sipajte smesu. Pecite 15 do 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Ponovite postupak i za preostale dve kore. Žumanca umutite sa šećerom na pari, pa kad se zgusne sklonite sa ringle i ostavite da se prohladi. Zatim dodajte umućene margarine pomešane sa praškom za kapućino. Zasebno, umutite šlag sa učvršćivačem. Filujte redosledom: kora-fil-šlag-kora-fil-šlag.

TIRAMISU SA PISTAĆIMA Omiljeni desert sa kafom, na potpuno moderan način
Najbolje služite uz šoljicu kafe..


TORTA SA ZELENIM ČAJEM Drugačija i posebna, a savršena za sve svečane prilike
Oduševiće i one izbirljive.

ČOKOLADNE KOCKE Desert koji uspeva i početnicima, mekan kao duša
Pravi se brzo i lako.

POSNI KOKOS ROLAT Fenomenalni desert neodoljivog ukusa, za prave sladokusce
Ako volite kokos, ovaj rolat ćete obožavati.
Komentari (0)