BRZA KAPUĆINO TORTA Ukusa koji se pamti, a uspeće i početnicima u kuhinji

Ivana Pavlović

13:00

Slatki kutak 0

Neodoljiva poslastica oduševiće i one izbirljive.

kapućino torta
Shutterstock

Za koru:

  • 6 belanaca
  • 5 kašika šećera
  • 10 kašika oraha
  • kašiku prezli
  • šećer

Za fil:

  • 18 žumanaca
  • 18 kašika šećera 
  • 2 umućena margarina
  • 3 kesice kapućina
  •  300 g šlaga
  • 2 kesice učvršćivača za šlag

Priprema

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite 6 belanaca, 5 kašika šećera, 10 kašika oraha i kašiku prezli. Kada postane čvrst sneg, dodajte šećer, mlevene orahe i prezle. U pleh obložen papirom za pečenje sipajte smesu. Pecite 15 do 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Ponovite postupak i za preostale dve kore. Žumanca umutite sa šećerom na pari, pa kad se zgusne sklonite sa ringle i ostavite da se prohladi. Zatim dodajte umućene margarine pomešane sa praškom za kapućino. Zasebno, umutite šlag sa učvršćivačem. Filujte redosledom: kora-fil-šlag-kora-fil-šlag.

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading