BORŠĆ Specijalitet ruske kuhinje slatkasto-kiselkastog ukusa, zamirisaće vam cela kuća
Jaka i mirisna, a cvekla joj daje crvenu boju.

Potrebno je
Možda vas zanima:

ČORBA SA SPANAĆEM I SIROM Mirisna i ukusna, a puna vitamina
Mirisna i aromatična, a zdrava.

SVETOGORSKA ČORBA Pogodna za dane strogog posta, a ukusna i drugačija
Služite toplu, uz krišku hleba ili proju.

ČORBA OD PEČURAKA Krepi organizam u trenu, kao savršena za hladne dane
Fenomenalna čorba oduševiće sve koji budu probali.

BEGOVA ČORBA Kraljica svake svečane trpeze po starom bosanskom receptu
Savršena za sve svečane prilike, pravićete stalno.
- 2 šargarepe
- 2 glavice luka
- 4 krompira
- glavica kupusa
- 2 cvekle, sve srednje veličine
- paradajz ili limun
- meso, 500 g junetine
- peršun
- crni biber u zrnu
- lovorov list
- so
Priprema
Kuvajte meso sa krompirom, sve dok ne krene da se raspada. Luk iseckajte na komade pa ga propržite u tiganju sa šargarepom, rendanom cveklom, paradajzom. Posolite, pobiberite i pošećerite. Meso izvadite i isecite na kockice. Odstranite kosti. Viljuškom izgnječite krompir pa vratite u bujon. Zatim, dodajte glavicu kupusa seckanu na rezance, listove lovora, zrna bibera i so. Kuvajte 20 minuta, pa dodajte propržen luk, šargarepu, cveklu, paradajz i nacedite pola limuna. Dodajte meso u smesu i kuvajte boršč još pola sata. Pospite sitno seckanim peršunom, pa umešajte kašiku kisele pavlake. Bon appetit!

HAMBURGER SUPA Slasno predjelo koje osvaja na prvi zalogaj
Služite toplo.

DOMAĆE PIŠKOTE Prave se lako, a nimalo ne zaostaju za onim kupovnim
Najbolje služite uz šoljicu kafe.

PILEĆA KARBONARA Italijanski specijalitet u savršenom spoju ukusa, prste da poližete
Sočno jelo raspametiće i one izbirljive.

POTAŽ OD BUNDEVE Kremasto predjelo koje krepi organizam u trenu
Služite uz tost.

DOMAĆE POGAČICE SA ČVARCIMA Još ukusnije od onih kupovnih, samo dodajte šolju jogurta
Priprema nije kompikovana, a ukusne i slasne.
Komentari (0)