RUM KUGLICE Slatkiš bez mane koji se smaže u jednom zalogaju
Neodoljive i slatke, a gotove začas.
Potrebno je
- 300 g mlevenog keksa
- 250 g margarina
- 200 g prah šećera
- 6 kašika ruma
- 100 g otopljene čokolade
Za glazuru
- 150 g crne čokolade
Za šaranje
- 100 g bele čokolade
Priprema:
Otopite margarin pa izrendajte sitno čokoladu. U jednoj posudi sjedinite mleveni keks, otopljeni margarin, šećer, rum i čokoladu. Rukom oblikujte kuglice. Ostavite malo u frižideru da se stegnu, a za to vreme pravite glazuru. Odvojeno otopite crnu i belu čokoladu, pa kuglice valjajte u crnu. Pustite da se stegnu. Belom čokoladom šarajte kuglice. Bon appetit!
Možda vas zanima:
KNEDLE SA ŠLJIVAMA Starinski slatkiš iz bakine kuhinje koji budi nostalgiju, a topi se u ustima
Sočne i mekane kao duša, a ukućani će stajati u redu za još.
LIMUN BRAUNI SOČNIJI OD KLASIČNOG Gotov za 20 minuta, od sastojaka koje već imate
Ako volite klasičan brauni, ovaj sa limunom ćete obožavati.
KUGLICE OD JABUKA Sočni kolačići kojima orasi daju poseban šmek, za dane kada nemate vremena
Brzi desert kada vam se jede nešto slatko, a nemate vremena za pripremu.
TIRAMISU KUGLICE Najlepši sitni kolači sa kafom, ukrasiće svaku slavsku trpezu
Ako volite tiramisu, ove kuglice ćete obožavati.
AKO STE ANEMIČNI JEDITE OVO Potpuno prirodni načini da povećate gvožđe i izbegnete simptome
Konzumiranjem određenih namirnica možete da pojačate krvnu sliku i smanjite malokrvnost.
GURMANSKA KROMPIR SALATA Slanina joj daje posebnu čar, a ukrasiće svaku svečanu trpezu
Još slasnija od orginala, pravićete stalno.
AKO ŽELITE DA FRANCUSKI KROASANI BUDU VAZDUŠASTI URADITE OVO Kuvari otkrivaju kako da budu mekani kao duša
Primenite proverene savete profesionalnih trikova i uživajte u svakom zalogaju.
PILEĆA SUPA JAČA IMUNITET U TRENU Zagrejaće vas u kišnim septembarskim danima, po receptu bez mane
Ublažiće siptome prehlade i okrepiti organizam.
NAPRAVITE NAJBOLJU ČOKOLADNU GLAZURU Neće se teško razmazivati ni imati grudvice, a svaki desert će biti savršen
Primenite ove jednostavne trikove i uživajte u neodoljivoj glazuri.
Komentari (0)