ČOKOLADNI SUFLE Rapsodija ukusa na francuski način, za prave ljubitelje slatkiša

Ivana Pavlović

19:00

Slatki kutak 0

Neodoljiv i mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.

čokoladni sufle
Shutterstock

Potrebno je

  • 120 g crne čokolade
  • 6 jaja
  • 2 kašike milerama
  • 2 kašike ruma
  • malo maslaca
  • malo šećera

Priprema

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Na pari otopite čokoladu, pa dodajte žumanca, rum i mileram. Promešajte sve dobro. Zasebno,  umutite belanca u čvrst sneg. Postepeno dodajte u smesu sa čokoladom, sve dok smesa ne postane kompaktna. Kalup obložite pek papirom. Pecite sufle 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Služite toplo. Bon appetit!

Komentari (0)

Loading