ČOKOLADNI SUFLE Rapsodija ukusa na francuski način, za prave ljubitelje slatkiša
Neodoljiv i mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.
Potrebno je
- 120 g crne čokolade
- 6 jaja
- 2 kašike milerama
- 2 kašike ruma
- malo maslaca
- malo šećera
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Na pari otopite čokoladu, pa dodajte žumanca, rum i mileram. Promešajte sve dobro. Zasebno, umutite belanca u čvrst sneg. Postepeno dodajte u smesu sa čokoladom, sve dok smesa ne postane kompaktna. Kalup obložite pek papirom. Pecite sufle 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Služite toplo. Bon appetit!
KOLAČ SA MAKOM I VIŠNJAMA Desert mekan kao duša koji budi sva čula
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PUŽIĆI SA MAKOM Neodoljivo pecivo koje se odlično slaže sa šoljicom kafe
Napravite ih za doručak, a biće savršene i za večeru.
PITA OD DUNJA Savršen recept Marte Stjuart za poslasticu od koje će vam poći voda na usta
Recept čuvene američke kuvarice oduševiće i one koji ne vole slatko.
PITA SA JABUKAMA Pravi se od 5 sastojaka, a ukusa kao da ste se trudili satima
Brza pita jednostavne pripreme oduševiće sve sladokusce.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)