KAFE KUGLICE Savršen spoj omiljenog napitka i kafe, a tope se u ustima
Slatke i mekane kao duša, za prave ljubitelje kafe i slatkiša.
Potrebno je
- 250 g šećera
- 0,75 dl vode
- 125 g maslaca
- 100 g mlevenih oraha
- 100 g mlevenog keksa
- 80 g čokolade
- 2 kašičice mlevene kafe
Glazura:
- 200 g čokolade
- 3 kašike ulja
Priprema:
U jednoj šerpici skuvajte sirup od šećer i vode, oko 4 minuta. Skinite sa šporeta pa umešajte maslac, i mešajte dok se ne otopi. Umešajte mlevene orahe sa keksom, čokoladom i kafom. Dobro sjedinite. Rukom oblikujte kuglice od prohlađene smese. Čokoladu otopite sa malo ulja. Zatim umačite kuglice u čokoladnu glazuru. Ostavite na celofan da se stegnu, pa ih ređajte na tacnu. Dekorišite po izboru. Bon appetit!
Možda vas zanima:
ČOKO ORANŽ KUGLICE Sitni kolači koji se pojedu u jednom zalogaju, za sve prilike
Neodoljivi zalogajčići nestaće sa stola odmah.
KUGLICE OD JABUKA Sočni kolačići kojima orasi daju poseban šmek, za dane kada nemate vremena
Brzi desert kada vam se jede nešto slatko, a nemate vremena za pripremu.
TIRAMISU KUGLICE Najlepši sitni kolači sa kafom, ukrasiće svaku slavsku trpezu
Ako volite tiramisu, ove kuglice ćete obožavati.
KOKOS KUGLICE Brzi sitni kolači koji se smažu u jednom zalogaju, a pomeraju granice dobrog ukusa
Gotove očas posla, a tope se u ustima.
PITA OD DUNJA Savršen recept Marte Stjuart za poslasticu od koje će vam poći voda na usta
Recept čuvene američke kuvarice oduševiće i one koji ne vole slatko.
PITA SA JABUKAMA Pravi se od 5 sastojaka, a ukusa kao da ste se trudili satima
Brza pita jednostavne pripreme oduševiće sve sladokusce.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
Komentari (0)