KEKS TORTA SA POMORANDŽOM Najlepša jesenja poslastica koja se ne peče, a popravlja dan u trenu
Fenomenalna i neodoljiva, nema ko vam neće tražiti dodatno parče.
Potrebno je
- 400 g mlevenog keksa
- 3 pomorandže
- 200 ml mleka
- 100 g lešnika
- 300 g čokolade
- 200 g putera
- 200 g šećera u prahu
- 2 kašike ulja
Priprema:
U dublju posudu sipajte mleveni keks. Operite pomorandže, pa iscedite i sok i koru od jedne pomorandže ostavite sa strane. Lešnike sitno sameljite u blenderu. Zasebno mikserom umutite puter sa šećerom u prahu. U keks sipajte sok od pomorandže i mleko, mlevene lešnike i narendajte koru od jedne pomorandže. Puter zasebno umutite pa sjedinite da dobijete kompaktnu smesu. Otopite čokolad, dodajte u smesu pa sve dobro promešajte. Kalup obložite papirom pa izlijte smesu sa keksom. Ostavite tortu u frižideru par sati da se stegne. Čokoladu otopite sa uljem na vatri. Preko torte prelijte čokoladnu glazuru. Dekorišite kolutovima pomorandže i nanom. Bon appetit!
Možda vas zanima:
POSNA TORTA SA VIŠNJAMA MAMI NA PARČE VIŠE I dupla mera će biti malo
Ješćete je i mrsnim danima.
BRZA TORTA SA MALINAMA Gotova dok trepnete, a po ukusu joj nema ravne
Nema ko vam neće tražiti dodatno parče.
LENINA TORTA SA KAFOM Kremasta i neodoljiva, a nema paljenja šporeta
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
SLADOLED TORTA OD 3 SASTOJKA I ledi i sladi u isto vreme, a gotova za 5 minuta
Kremasta i osvežavajuća, za sve prilike.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)