A SAD ADIO Poslastica napravljena u čast čuvene srpske serije, a pomera granice dobrog ukusa
Ako ste voleli da gledate seriju Vruć vetar ovu poslasticu ćete obožavati.
Potrebno je
Mera za 1 koru a trebaju vam 3
- 5 Belanaca
- 10 kašika prah šećera
- 5 kašika mlevenih oraha
- 2 kašike brašna
Za fil:
- 1l Mleka
- 15 žumanaca
- 10 kašika šećera
- 9 kašika brašna
- 250 g šećera u prahu
- 250 g maslaca
- 150 g mlevenih oraha
- 200 g čokolade za kuvanje
- 3 kesice šlaga od vanile
Priprema:
U jednoj posudi umutite belanca sa šećerom. Potom dodajte brašno i orahe. Ispecite 3 kore pa ih ostavite da se prohlade. Za to vreme pravite fil. U mleku skuvajte umućena žumanca sa šećerom, pa kada se zgusne, pustite da se prohladi. Umešajte maslac i šećer. Podelite na dva dela, jednom dodajte čokoladu, a drugom orahe. Zasebno umutite šlag od vanile. Ređajte kora, šlag od vanile, žuti fil, kora. Ponovite postupak sa tamnim filom. Pomešajte oba fila pa nanesite šlag odozgo na tortu. Prijatno!
Možda vas zanima:
POSNA TORTA SA VIŠNJAMA MAMI NA PARČE VIŠE I dupla mera će biti malo
Ješćete je i mrsnim danima.
BRZA TORTA SA MALINAMA Gotova dok trepnete, a po ukusu joj nema ravne
Nema ko vam neće tražiti dodatno parče.
LENINA TORTA SA KAFOM Kremasta i neodoljiva, a nema paljenja šporeta
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
SLADOLED TORTA OD 3 SASTOJKA I ledi i sladi u isto vreme, a gotova za 5 minuta
Kremasta i osvežavajuća, za sve prilike.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)