KOLAČIĆI SA BUNDEVOM Aromatični i brzi, a savršeni za dolazak iznenadnih gostiju
Odlično idu uz čaj ili kafu, a uspeće apsolutno svima.
Potrebno je
- 1 šoljica ovsenog brašna bez glutena
- 2 kašike povrća
- mrvica morske soli
- pola čajne kašičice praška za pecivo
- 1 i 1/2 čajna kašičica sode bikarbone
- 1 čajna kašičica začina za pitu od bundeve
- 1/2 čajne kašičice cimeta
- 1/3 šoljice pirea od bundeve
- 1/4 šoljice otopljenog kokosovog ulja
- 1 jaje
- 1/3 šoljice javorovog sirupa
- 1 čajna kašičica ekstrakta vanile
Priprema
Rernu zagrejte na 175 stepeni. U jednoj posudi pomešajte suve sastojke, a u drugoj mokre. Špatulom umešajte suve sastojke u mokre. Kašikom uzimajte komadiće smese pa ređajte na pleh obložen pek papirom. Ostavite mesta između kolačića. Pecite 15 do 18 minuta, u rerni zagrejanoj na 175 stepeni. Ostavite kolačiće bar 15 minuta na rešetki, da se prohlade. Prebacite u hermetički zatvorenu posudu i čuvajte 3 dana na sobnoj temperaturi ili nedelju dana, u frižideru. Prijatno!
Možda vas zanima:
KOKOS PUDING KREMASTIJI OD ONOG KLASIČNOG Topi se u ustima, a vraća u dane letovanja
Fenomenalan desert pravi se lako, a otopićete se od miline.
KNEDLA KOLAČ SA ŠLJIVAMA Neodoljivi klasik na drugačiji način, a zamirisaće cela kuća
Ako volite knedle sa šljivama, ovaj kolač ćete obožavati.
ĆUROSI Jednostavna mirisna poslastica koja donosi duh Španije, spolja hrskava, a iznutra sočna
Trebaju vam sastojci koje već imate u kuhinji, a svaki zalogaj je raj za sladokusce.
SUDŽUK Zaboravljeni slatkiš iz bakine kuhinje, od jeftinih sastojaka, a ukusa koji se ne zaboravlja
Sladak i sočan, a gotov očas posla.
KOKOS PUDING KREMASTIJI OD ONOG KLASIČNOG Topi se u ustima, a vraća u dane letovanja
Fenomenalan desert pravi se lako, a otopićete se od miline.
KNEDLA KOLAČ SA ŠLJIVAMA Neodoljivi klasik na drugačiji način, a zamirisaće cela kuća
Ako volite knedle sa šljivama, ovaj kolač ćete obožavati.
MAKARONSI Neodoljivi desert zbog koga ćete imati osećaj da ste u Parizu, ukusa koji priča priče
Slatki "sendvičići" oduševiće vas na prvi zalogaj, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
SUDŽUK Zaboravljeni slatkiš iz bakine kuhinje, od jeftinih sastojaka, a ukusa koji se ne zaboravlja
Sladak i sočan, a gotov očas posla.
A SAD ADIO Poslastica napravljena u čast čuvene srpske serije, a pomera granice dobrog ukusa
Ako ste voleli da gledate seriju Vruć vetar ovu poslasticu ćete obožavati.
Komentari (0)