KOLAČIĆI SA BUNDEVOM Aromatični i brzi, a savršeni za dolazak iznenadnih gostiju

Ivana Pavlović

16:00

Slatki kutak 0

Odlično idu uz čaj ili kafu, a uspeće apsolutno svima.

kolačići sa bundevom
Shutterstock

Potrebno je

  • 1 šoljica ovsenog brašna bez glutena 
  • 2 kašike povrća 
  • mrvica morske soli
  • pola čajne kašičice praška za pecivo
  • 1 i 1/2 čajna kašičica sode bikarbone
  • 1 čajna kašičica začina za pitu od bundeve
  • 1/2 čajne kašičice cimeta
  • 1/3 šoljice pirea od bundeve
  • 1/4 šoljice otopljenog kokosovog ulja
  • 1 jaje
  • 1/3 šoljice javorovog sirupa 
  • 1 čajna kašičica ekstrakta vanile

Priprema

Rernu zagrejte na 175 stepeni. U jednoj posudi pomešajte suve sastojke, a u drugoj mokre. Špatulom umešajte suve sastojke u mokre. Kašikom uzimajte komadiće smese pa ređajte na pleh obložen pek papirom. Ostavite mesta između kolačića. Pecite 15 do 18 minuta, u rerni zagrejanoj na 175 stepeni. Ostavite kolačiće bar 15 minuta na rešetki, da se prohlade. Prebacite u hermetički zatvorenu posudu i čuvajte 3 dana na sobnoj temperaturi ili nedelju dana, u frižideru. Prijatno!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading