KOLAČIĆI SA BUNDEVOM Aromatični i brzi, a savršeni za dolazak iznenadnih gostiju
Odlično idu uz čaj ili kafu, a uspeće apsolutno svima.
Potrebno je
- 1 šoljica ovsenog brašna bez glutena
- 2 kašike povrća
- mrvica morske soli
- pola čajne kašičice praška za pecivo
- 1 i 1/2 čajna kašičica sode bikarbone
- 1 čajna kašičica začina za pitu od bundeve
- 1/2 čajne kašičice cimeta
- 1/3 šoljice pirea od bundeve
- 1/4 šoljice otopljenog kokosovog ulja
- 1 jaje
- 1/3 šoljice javorovog sirupa
- 1 čajna kašičica ekstrakta vanile
Priprema
Rernu zagrejte na 175 stepeni. U jednoj posudi pomešajte suve sastojke, a u drugoj mokre. Špatulom umešajte suve sastojke u mokre. Kašikom uzimajte komadiće smese pa ređajte na pleh obložen pek papirom. Ostavite mesta između kolačića. Pecite 15 do 18 minuta, u rerni zagrejanoj na 175 stepeni. Ostavite kolačiće bar 15 minuta na rešetki, da se prohlade. Prebacite u hermetički zatvorenu posudu i čuvajte 3 dana na sobnoj temperaturi ili nedelju dana, u frižideru. Prijatno!
Možda vas zanima:
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
KESTEN PIRE Poslastica koja je obeležila jesen, jednostavno preukusna
Fenomenalan desert za hladne dane, kremast i neodoljiv.
RUSKE KAPE U savršenom spoju kokosa i čokolade, kremastije do sada niste jeli
Sočne i slatke, otopićete se od miline.
TIRAMISU PO ORIGINALNOM ITALIJANSKOM RECEPTU Savršen spoj slatkiša i omiljenog napitka, za prave kafoljupce
Italijanski klasik savršeno se slaže sa šoljicom kafe.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
ČOKOLADNI KOLAČ SA KOKOSOM Gotov očas posla, nema jaja, a ne treba da palite mikser
Uspeva svima, a oduševiće sve sladokusce.
DOMAĆE TOBLERONE Fantazija ukusa, nestaće sa stola čim se postave, a tajna je u ovome
Neodoljivi i ukusni, ulepšaće svaku svečanu trpezu.
OČARAVAJUĆE TRILEĆE SAVRŠENO ZA ROĐENDAN Recept pevačice Marine Tadić svi hvale, a evo i zašto
Marina Tadić, pevačica koja je u septembru izbacila novi album „Rođendan“, sa ushićenjem očekuje decembar kada će solističkim koncertom u Mts dvorani obeležiti 20 godina muzičke karijere. Njene stare pesme, među kojima se izdvaja „Još sam ona stara“, publika podjednako voli kao i pre deceniju i po, te nema sumnje da će uglas sa njom pevati najveće hitove. Iako se po njenoj liniji to nikad ne bi reklo, nekadašnja profesorka fizičkog i diplomirani difovac, upravo je majstor za deserte. Majka ćerkice Vere i supruga advokata Uroša ne krije da su joj specijalitet lazanje, kolač sa malinama i trileće.
NEPEČENA ČOKO MOKO TORTA Rajski zalogaji u poslastici kao osmišljenoj za tmurne dane
Fenomenalna torta pravi se brzo i lako, a osvojiće sve koji je budu probali.
Komentari (0)