KOLAČIĆI SA BUNDEVOM Aromatični i brzi, a savršeni za dolazak iznenadnih gostiju
Odlično idu uz čaj ili kafu, a uspeće apsolutno svima.
Potrebno je
- 1 šoljica ovsenog brašna bez glutena
- 2 kašike povrća
- mrvica morske soli
- pola čajne kašičice praška za pecivo
- 1 i 1/2 čajna kašičica sode bikarbone
- 1 čajna kašičica začina za pitu od bundeve
- 1/2 čajne kašičice cimeta
- 1/3 šoljice pirea od bundeve
- 1/4 šoljice otopljenog kokosovog ulja
- 1 jaje
- 1/3 šoljice javorovog sirupa
- 1 čajna kašičica ekstrakta vanile
Priprema
Rernu zagrejte na 175 stepeni. U jednoj posudi pomešajte suve sastojke, a u drugoj mokre. Špatulom umešajte suve sastojke u mokre. Kašikom uzimajte komadiće smese pa ređajte na pleh obložen pek papirom. Ostavite mesta između kolačića. Pecite 15 do 18 minuta, u rerni zagrejanoj na 175 stepeni. Ostavite kolačiće bar 15 minuta na rešetki, da se prohlade. Prebacite u hermetički zatvorenu posudu i čuvajte 3 dana na sobnoj temperaturi ili nedelju dana, u frižideru. Prijatno!
Možda vas zanima:
RUSKE KAPE Neodoljivi kolači sa kokosom i čokoladom, mekani kao duša, a tope se u ustima
Fenomanalni desert osvojiće svaku svečanu trpezu, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BAKLAVA SA KEKSOM SLAĐA OD KLASIČNE Turski slatkiš koji se ne odbija, a pomera granice dobrog ukusa
Savršena za svečanu trpezu, ali i obične dane kada vam se jede nešto slatko.
BRZI KOLAČ SA PIŠKOTAMA Nepečena rapsodija ukusa gotova za 10 minuta, otopićete se od miline
Fenomenalni desert pravi se brzo i lako, a osvojiće sve sladokusce.
MAFINI SA BUNDEVOM Sezonski desert za svaku svečanu priliku, mekan kao pamuk
U sočnom spoju sa bundevom, otopićete se od miline.
RUSKE KAPE Neodoljivi kolači sa kokosom i čokoladom, mekani kao duša, a tope se u ustima
Fenomanalni desert osvojiće svaku svečanu trpezu, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
TORTA LEJDI DI Lagana i kremasta poslastica za prave sladokusce, poćiće vam voda na usta
Kremasti spoj kokosa sa pudingom oduševiće i one izbirljive.
TORTA OD PALAČINKI Mirisna poslastica koja se pravi brzo i lako, a keks joj daje posebnu draž
Ako volite palačinke, ovu tortu ćete obožavati.
PROFITEROLE Slične kao princes krofne a opet posebne, sa sočnim filom i vazdušastim testom
Neodoljive krofnice sa čokoladnim prelivom raspametiće i one izbirljive.
BAKLAVA SA POMORANDŽOM Sočni desert koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim, po starom bakinom receptu
Ako volite klasičnu baklavu, ovu ćete da obožavate.
Komentari (0)