PANAKOTA KREM SA POMORANDŽAMA Kremasti desert koji se topi u ustima, za prave sladokusce
Fenomenalan desert osvojiće vas od prvog zalogaja.
Potrebno je
- 2 velike pomorandže
- 60 g šećera
- 60 ml vode
- 2 lovorova lista
- pola kašičice celog crnog bibera u zrnu
- 2 1/4 kašičice želatina bez ukusa
- 94 ml svežeg soka od pomorandže, proceđenog
- 2 kašike slatke pavlake
- 250 g mlaćenice
Priprema
Koru pomorandže oljuštite na trake širine 1,5 cm. U malom tiganju prodinstajte trake narandže sa šećerom, vodom, lovorovim listom i biberom u zrnu, dok se šećer ne rastvori, na umerenoj vatri. Preručite smesu u vatrostalnu posudu i ostavite da odstoji 2 sata, pa procedite sirup. Prelijte 3/4 kašičice želatina preko 30 ml soka od pomorandže pa pustite da odstoji, oko 10 minuta, tj sve dok želatin ne omekša. Zatim istružite želatin od narandže, pa mešajte u maloj šerpi, na tihoj vatri, sve dok se ne istopi. Dodajte preostali sok od pomorandže. Preručite u čaše i ostavite najmanje sat vremena u frižideru, dok se potpuno ne stegne. Pripremljeni šećerni sirup pomešajte sa slatkom pavlakom u maloj šerpi. Ostatak od 1 1/2 kašičicu želatina pospite preko krema i ostavite da odstoji dok želatin ne omekša, oko 10 minuta. Zagrejte, uz neprestano mešanje, samo dok se ne istopi, a zatim sipajte smesu u staklenu mericu. Zatim dodajte mlaćenicu i 30 ml šećernog sirupa i ostavite da se prohladi na sobnoj temperaturi. Lagano prelijte mešavinu mlaćenice preko želatina od narandže i ostavite panakota krem u frižideru najmanje 6 sati, a najbolje preko noći. Bon appetit!
Možda vas zanima:
NAJČOKOLADNIJI ROLAT Sa palačinkama i keksom, mekan kao duša, nema ko ga ne voli
Neodoljivi desert osvojiće sve sladokusce.
ZDRAVI MAFINI Savršeni za doručak ili užinu, a prave se brzo i lako
Neodoljivi zalogajčići nestaće sa stola odmah.
RUM KOLAČ Brzinski desert koji se ne peče, a mekan kao duša, savršen za hladne dane
Fenomenalan desert osvojiće i one izbirljive.
BRZI LAVA KOLAČ Idealan za početnike u kuhinji i dolazak iznenadnih gostiju, a preukusan
Neodoljivi kolač topi se u ustima, a uspeva svima.
TIRAMISU SA BELOM ČOKOLADOM Još slađi od originala, poći će vam voda na usta
Italijanski klasik na drugačiji način za sve sladokusce.
RUM KOLAČ Brzinski desert koji se ne peče, a mekan kao duša, savršen za hladne dane
Fenomenalan desert osvojiće i one izbirljive.
BRZI LAVA KOLAČ Idealan za početnike u kuhinji i dolazak iznenadnih gostiju, a preukusan
Neodoljivi kolač topi se u ustima, a uspeva svima.
KOLAČ SA MAKOM I VIŠNJAMA Desert mekan kao duša koji budi sva čula
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PUŽIĆI SA MAKOM Neodoljivo pecivo koje se odlično slaže sa šoljicom kafe
Napravite ih za doručak, a biće savršene i za večeru.
Komentari (0)