ČOKO ORANŽ TORTA Neodoljiva poslastica za prave sladokusce, otopićete se od miline

Ivana Pavlović

15:00

Slatki kutak 0

Savršen spoj čokolade sa pomorandžom raspametiće i one izbirljive.

čoko orandž torta
Shutterstock

Potrebno je

Za kore:

  • 6 jaja
  • 6 kašika šećera
  • 4 kašike brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 4 kašike kakao-praha
  • prstohvat soli


Za fil:

  • 3 kesice pudinga od čokolade
  • 200 g stonog margarina
  • rendana kora jedne pomorandže
  • 4 kašike šećera
  • 700 ml mleka
  • 150 g crne čokolade


Za preliv:

  • sok dve pomorandže
  • 3 kašike džema od pomorandže


Za čokoladni ganaš:

  • 280 ml slatke pavlake
  • 150 g crne čokolade

Priprema


Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite belanca s prstohvatom soli. Dodajte šećer, uz neprestano mešanje, a onda i žumanca. Umešajte brašno pomešano s kakaom i praškom za pecivo. Sjedinite pa izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Prohlađen biskvit presecite na 2 ili 3 kore. Puding skuvajte prema uputstvu sa kesice, pa dok je još vruć dodajte otopljenu čokoladu. Kad se prohladi dodajte umućen margarin i rendanu pomorandžinu koru. Sok od pomorandže promešajte sa džemom pa razmutite, da dobijete preliv. Polovinu pripremljenog preliva sipajte preko prve kore, pa premažite fil. Preklopite drugom korom, pa sipajte preko nje preliv, namažite preostali fil i tako sve dok ne utrošite sav materijal. Polomljenu čokoladu otopite sa slatkom pavlakom, da dobijete ganaš. Prelijte ganaš preko torte, pa dekorišite rendanom pomorandžinom korom.

 

 

 

 

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading