ČOKO ORANŽ TORTA Neodoljiva poslastica za prave sladokusce, otopićete se od miline
Savršen spoj čokolade sa pomorandžom raspametiće i one izbirljive.
Potrebno je
Za kore:
- 6 jaja
- 6 kašika šećera
- 4 kašike brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 4 kašike kakao-praha
- prstohvat soli
Za fil:
- 3 kesice pudinga od čokolade
- 200 g stonog margarina
- rendana kora jedne pomorandže
- 4 kašike šećera
- 700 ml mleka
- 150 g crne čokolade
Za preliv:
- sok dve pomorandže
- 3 kašike džema od pomorandže
Za čokoladni ganaš:
- 280 ml slatke pavlake
- 150 g crne čokolade
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite belanca s prstohvatom soli. Dodajte šećer, uz neprestano mešanje, a onda i žumanca. Umešajte brašno pomešano s kakaom i praškom za pecivo. Sjedinite pa izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Prohlađen biskvit presecite na 2 ili 3 kore. Puding skuvajte prema uputstvu sa kesice, pa dok je još vruć dodajte otopljenu čokoladu. Kad se prohladi dodajte umućen margarin i rendanu pomorandžinu koru. Sok od pomorandže promešajte sa džemom pa razmutite, da dobijete preliv. Polovinu pripremljenog preliva sipajte preko prve kore, pa premažite fil. Preklopite drugom korom, pa sipajte preko nje preliv, namažite preostali fil i tako sve dok ne utrošite sav materijal. Polomljenu čokoladu otopite sa slatkom pavlakom, da dobijete ganaš. Prelijte ganaš preko torte, pa dekorišite rendanom pomorandžinom korom.
Možda vas zanima:
VEGANSKA TORTA BUDI SVA ČULA Sa avokadom i čokoladom, poći će vam voda na usta
Sve se izblenda i prelije, nema pečenja, a oduševljava na prvi zalogaj.
OPERA TORTA Poslastica sa kafom koja miriše na ljubav, za prave sladokusce
Francuska poslastica oduševiće sve ljubitelje kafe i slatkiša.
LINCER Najstarija torta na svetu čiji recept datira iz 1653, karakterističnog izgleda i još boljeg ukusa
Autentičnog ukusa zbog mešavine badema, limunove kore i džema od ribizle, sa mrežastim izgledom koji zahteva dozu spretnosti u pravljenju.
PAO DE LO DE OVAR Portugalska sunđerasta poslastica koja očarava od 1700.godine
Jednostavan recept od jaja, brašna i šećera uspeće svima, a uživaćete u svakom zalogaju.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
ČOKOLADNI KOLAČ SA KOKOSOM Gotov očas posla, nema jaja, a ne treba da palite mikser
Uspeva svima, a oduševiće sve sladokusce.
DOMAĆE TOBLERONE Fantazija ukusa, nestaće sa stola čim se postave, a tajna je u ovome
Neodoljivi i ukusni, ulepšaće svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)