ČOKO ORANŽ TORTA Neodoljiva poslastica za prave sladokusce, otopićete se od miline
Savršen spoj čokolade sa pomorandžom raspametiće i one izbirljive.
Potrebno je
Za kore:
- 6 jaja
- 6 kašika šećera
- 4 kašike brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 4 kašike kakao-praha
- prstohvat soli
Za fil:
- 3 kesice pudinga od čokolade
- 200 g stonog margarina
- rendana kora jedne pomorandže
- 4 kašike šećera
- 700 ml mleka
- 150 g crne čokolade
Za preliv:
- sok dve pomorandže
- 3 kašike džema od pomorandže
Za čokoladni ganaš:
- 280 ml slatke pavlake
- 150 g crne čokolade
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite belanca s prstohvatom soli. Dodajte šećer, uz neprestano mešanje, a onda i žumanca. Umešajte brašno pomešano s kakaom i praškom za pecivo. Sjedinite pa izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Prohlađen biskvit presecite na 2 ili 3 kore. Puding skuvajte prema uputstvu sa kesice, pa dok je još vruć dodajte otopljenu čokoladu. Kad se prohladi dodajte umućen margarin i rendanu pomorandžinu koru. Sok od pomorandže promešajte sa džemom pa razmutite, da dobijete preliv. Polovinu pripremljenog preliva sipajte preko prve kore, pa premažite fil. Preklopite drugom korom, pa sipajte preko nje preliv, namažite preostali fil i tako sve dok ne utrošite sav materijal. Polomljenu čokoladu otopite sa slatkom pavlakom, da dobijete ganaš. Prelijte ganaš preko torte, pa dekorišite rendanom pomorandžinom korom.
Možda vas zanima:
TORTA LEJDI DI Lagana i kremasta poslastica za prave sladokusce, poćiće vam voda na usta
Kremasti spoj kokosa sa pudingom oduševiće i one izbirljive.
TORTA OD PALAČINKI Mirisna poslastica koja se pravi brzo i lako, a keks joj daje posebnu draž
Ako volite palačinke, ovu tortu ćete obožavati.
KROASAN TORTA Kremasta i izdašna, u neodoljivom spoju omiljenog deserta sa poslasticom
Fenomenalna poslastica ukrasiće svaki važni događaj.
REFORMA TORTA Kraljica poslastica bez koje ne može da prođe slavska trpeza, bogatog i punog ukusa
Neodoljiva poslastica sa čokoladom i orasima nestaće sa stola odmah.
URMAŠICE Starinski kolači od prhkog testa koji bude nostalgiju na prošla vremena
Sočan spoj prhkog testa i slatkog sirupa, za kolačiće koji se pamte.
ČOKO ORANŽ TORTA Neodoljiva poslastica za prave sladokusce, otopićete se od miline
Savršen spoj čokolade sa pomorandžom raspametiće i one izbirljive.
ČIZKEJK SA KAFOM Aromatični desert za prave sladokusce, podseća na tiramisu, a opet drugačiji
Fenomenalni desert sa kafom osvojiće vas od prvog zalogaja.
JESENJI BRAUNI SA BUNDEVOM Zdravi desert koji se pamti, za lepo veče sa prijateljima
Ako volite klasični brauni, ovaj sa bundevom ćete obožavati.
STARINSKI KOH Recept iz bakine kuhinje koji budi nostalgiju, a sočan i mekan kao duša
Fenomenalni desert raspametiće i one koji ne vole slatko.
Komentari (0)