ČOKO ORANŽ TORTA Neodoljiva poslastica za prave sladokusce, otopićete se od miline
Savršen spoj čokolade sa pomorandžom raspametiće i one izbirljive.
Potrebno je
Za kore:
- 6 jaja
- 6 kašika šećera
- 4 kašike brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 4 kašike kakao-praha
- prstohvat soli
Za fil:
- 3 kesice pudinga od čokolade
- 200 g stonog margarina
- rendana kora jedne pomorandže
- 4 kašike šećera
- 700 ml mleka
- 150 g crne čokolade
Za preliv:
- sok dve pomorandže
- 3 kašike džema od pomorandže
Za čokoladni ganaš:
- 280 ml slatke pavlake
- 150 g crne čokolade
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite belanca s prstohvatom soli. Dodajte šećer, uz neprestano mešanje, a onda i žumanca. Umešajte brašno pomešano s kakaom i praškom za pecivo. Sjedinite pa izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Prohlađen biskvit presecite na 2 ili 3 kore. Puding skuvajte prema uputstvu sa kesice, pa dok je još vruć dodajte otopljenu čokoladu. Kad se prohladi dodajte umućen margarin i rendanu pomorandžinu koru. Sok od pomorandže promešajte sa džemom pa razmutite, da dobijete preliv. Polovinu pripremljenog preliva sipajte preko prve kore, pa premažite fil. Preklopite drugom korom, pa sipajte preko nje preliv, namažite preostali fil i tako sve dok ne utrošite sav materijal. Polomljenu čokoladu otopite sa slatkom pavlakom, da dobijete ganaš. Prelijte ganaš preko torte, pa dekorišite rendanom pomorandžinom korom.
Možda vas zanima:
POSNA TORTA SA VIŠNJAMA MAMI NA PARČE VIŠE I dupla mera će biti malo
Ješćete je i mrsnim danima.
ČOKO ORANDŽ TORTA PRVA NESTAJE SA STOLA Raskošna i kremasta i svi je vole
Svi će vam tražiti dodatno parče.
BRZA TORTA SA MALINAMA Gotova dok trepnete, a po ukusu joj nema ravne
Nema ko vam neće tražiti dodatno parče.
LENINA TORTA SA KAFOM Kremasta i neodoljiva, a nema paljenja šporeta
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)