URMAŠICE Starinski kolači od prhkog testa koji bude nostalgiju na prošla vremena
Sočan spoj prhkog testa i slatkog sirupa, za kolačiće koji se pamte.
Potrebno je
Za testo:
- 500 g brašna
- 200 g putera
- 100 g šećera
- 1 jaje
- 1 prašak za pecivo
- 1 vanilin šećer
- prstohvat soli
- 100 ml mleka
Za sirup:
- 500 g šećera
- 600 ml vode
- sok od 1 limuna
- 1 vanilin šećer
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U šerpi zagrejte vodu pa dodajte šećere i limunov sok, pa kuvajte sve dok se šećer ne otopi. Pustite da se prohladi. U jednoj posudi umutite penasto puter sa šećerom. Dodajte jaje i dobro promešajte. U zasebnoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo, vanilin šećer i so, pa lagano dodajte u smesu. Sipajte malo mleka pa zamesite glatko i mekano testo. Rukom oblikujte urmašice. Prebacite u pleh obložen pek papirom. Pecite 20 do 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Vruće urmašice odmah prelijte hladnim sirupom, pa pustite da se prohlade i upiju sirup. Prijatno!
Možda vas zanima:
BRZI LEŠNIK KOLAČIĆI Samo 3 sastojka i nema paljenja rerne, savršeni za iznenadne goste
Mekani i neodoljivi, najbolje odmah stavite duplu meru.
DOMAĆE URMAŠICE SAVRŠENE ZA PORODIČNO OKUPLANJE Dodatak ove namirnice im daje posebnu draž
Aroma limuna u prelivu dodaje na ukusu.
MEDENJACI PO RECEPTU STAROM 100 GODINA Prave se brzo i lako, a tope se u ustima
Savršeno idu uz šolju kafe ili čaja.
STARINSKI MEDENJACI Recept baka Jele star 30 godina oduševiće i one izbirljive
Najbolje služite uz čaj ili kafu.
DONOSIMO VAM ORIGINALNI RECEPT ZA TIRAMISU Zbog njega i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sladak, bićete oduševljeni.
KOLAČ SA SUVIM VOĆEM NIKO NE ODBIJA Mirisan, sočan i sladak, baš kao onaj bakin
Svi će vam tražiti dodatno parče.
DŽEM OD ŠIPKA PO STARINSKOM RECEPTU Savršen za krofne i palačinke
Isti kao onaj iz bakine kuhinje.
RUSKE KAPE ZA NAJLEPŠU SLAVU Jednostavni kolači savršenog ukusa
Klasik koji nikad ne izlazi iz mode.
SUPER BRZA KEKS TORTA Gotova dok pristavite kafu, a svi je vole
Ako volite tiramisu, ovu tortu ćete obožavati.
Komentari (0)