SPREMITE URMAŠICE SA LEŠNICIMA Starinska poslastica koja je uvek rado viđena na trpezi
Ako se prisetimo detinjstva, shvatićemo da su naše bake često pravile urmašice, pa je vreme da se oprobate u spremanju ove poslastice

Sastojci:
- 2 jajeta (jedno žumanca ostavite sa strane)
- 1 šolja zdrobljenih lešnika
- 3 šolje brašna
- 250 g omekšanog putera
- 7 kašika griza
- 7 kašika šećera u prahu
- 2 kašičice praška za pecivo
- 2 kašičice vanilin šećera
Sirup
- 600 g (2,5 šolje) šećera
- 1 kriška limuna
- 600 ml vode
Priprema:
Pomešajte puter (rastopljen) sa dva jajeta u činiji.
Dodajte 7 kašika griza, 7 kašika šećera u prahu, 2 kašičice praška za pecivo, 2 kašike vanilin šećera i nastavite da mešate.
Osim toga, dodajte izdrobljene lešnike i tri šolje brašna dok mešate sve to.
Uzmite komade od testa i formirajte ovalni oblik.
Stavite kolačiće na pleh obložen pek papirom i premažite ih žumancetom koje ste odložili.
Uz pomoć viljuške nacrtajte liniju, pa pecite 25 minuta u zagrejanoj rerni na 170 stepeni. Kolačice prebacite u vatrostalnu posudu, pa ih pospite sirupom, ali sačekajte da ga potpuno upiju.

KOLAČ OD BATATA Neodoljivi desert ukusa koji govori 1000 jezika
Najbolje služite uz grčki jogurt ili sveže voće.

PEPERMINT KOLAČ Drugačiji desert za prave slatkoljupce
Osvežiće vas u trenu.

PIKANTNA TOPLA ČOKOLADA Sa čilijem, kremasta i neodoljiva
Ako volite ljuto, ovu toplu čokoladu ćete obožavati.

PUŽIĆI SA ČOKOLADOM Priprema je jednostavna, a tope se u ustima
Neodoljivi i slatki, najbolje odmah stavite duplu meru.

ČOKOLADNI KOLAČ IZ ČAŠE Gotov za minut, a ukusan kao da ste se trudili satima
Jednostavan desert skupog ukusa.
Komentari (0)