Zdravi keksići sa lavandom i medom – Aromatična poslastica za opuštanje i uživanje

Kiza Rock

13:43

Slatki kutak 0

Ovi keksići sa lavandom i medom su savršeni za ljubitelje zdravih, ali mirisnih i aromatičnih poslastica. Jednostavna priprema uz izuzetan efekat na sva čula.

lavanda
Shutterstock

Lavanda nije samo dekorativna biljka – njeni cvetovi se sve češće koriste i u kulinarstvu, posebno u receptima koji kombinuju mirisne i opuštajuće arome. Keksići sa lavandom i medom su pravi hit među ljubiteljima zdravih i prirodnih poslastica. Lavanda se savršeno kombinuje sa prirodnom slatkoćom meda, a rezultat su keksići koji ne samo da zadovoljavaju ukusom, već i opuštaju svojim mirisom.

Za pripremu ovih keksića potrebni su vam brašno, maslac, med i seckani cvetovi lavande. Maslac i med se prvo umute zajedno dok ne postanu kremasti, zatim se postepeno dodaje brašno i seckani cvetovi lavande. Testo treba da bude meko i glatko, nakon čega se formiraju mali keksići i polažu na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite ih u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 10-12 minuta, ili dok ne dobiju zlatnu boju.

Ovi keksići su idealni za popodnevni čaj ili kao lagana užina. Lavanda, poznata po svom umirujućem dejstvu, daje im specifičnu aromu, a med pruža prirodnu slatkoću bez potrebe za dodatnim šećerom. Pored toga što su ukusni, ovi keksići su i zdrava opcija za sve koji traže balans između slatkiša i zdravih sastojaka.

Komentari (0)

Loading