BAKLAVA SA ORASIMA Po tradicionalnom receptu, biće sočna i topiće se u ustima, a trik je u ovome

Ivana Pavlović

17:00

Slatki kutak 0

Neodoljiva baklava idealna je za sve svečane prilike, kao i slavsku trpezu.

baklava sa orasima
Shutterstock

Potrebno je

  • 500 g tankih kora za pitu
  • 400 g šećera
  • 300 g oraha
  • 100 ml ulja
  • 2 kesice vanilinog šećera
  • 1 limun

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Orahe sameljite, a pleh obložite pek papirom. Na dno pleha stavite 2 kore, poprskajte ih uljem, pa nanesite malo mlevenih oraha. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite materijal. Završite sa 2 kore koje ćete samo poprskati uljem. Isecite baklavu. Pecite dok ne porumeni, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Ostavite da se prohladi, a za to vreme pravite sirup. U jednu šerpu stavite šećere i 300 ml vode, pa zakuvajte. Kad proključa, dodajte sok od jednog limuna. Vrućim sirupom prelijte hladnu baklavu. Ostavite par sati da baklava upije sirup. Prijatno!

 

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading