BAKLAVA SA ORASIMA Po tradicionalnom receptu, biće sočna i topiće se u ustima, a trik je u ovome
Neodoljiva baklava idealna je za sve svečane prilike, kao i slavsku trpezu.
Potrebno je
- 500 g tankih kora za pitu
- 400 g šećera
- 300 g oraha
- 100 ml ulja
- 2 kesice vanilinog šećera
- 1 limun
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Orahe sameljite, a pleh obložite pek papirom. Na dno pleha stavite 2 kore, poprskajte ih uljem, pa nanesite malo mlevenih oraha. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite materijal. Završite sa 2 kore koje ćete samo poprskati uljem. Isecite baklavu. Pecite dok ne porumeni, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Ostavite da se prohladi, a za to vreme pravite sirup. U jednu šerpu stavite šećere i 300 ml vode, pa zakuvajte. Kad proključa, dodajte sok od jednog limuna. Vrućim sirupom prelijte hladnu baklavu. Ostavite par sati da baklava upije sirup. Prijatno!
Možda vas zanima:
BAKLAVA SA POMORANDŽOM Sočni desert koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim, po starom bakinom receptu
Ako volite klasičnu baklavu, ovu ćete da obožavate.
POSNA BAKLAVA Po starom bosanskom receptu, desert na kome su odrasle generacije
Sočna i mekana, idealna za sve svečane prilike.
BAKLAVA SA BOROVNICAMA Klasik na drugačiji način koji miluje nepca, za pravo uživanje
Ako volite klasičnu baklavu, ovu sa borovnicama ćete da obožavate.
BAKLAVA Najpoznatiji turski desert koji vole svi, po receptu bez premca
Klasik bez mane pogodan za sve svečane prilike, prste da poližete.
NEODOLJIVE ČOKOLADNE BOMBICE Sitni kolači gotovi za 15 minuta, najbolje stavite odmah duplu meru
Fenomenalne i slatke, a savršene za slavsku trpezu.
KREM BRULE Penušavi, kremasti desert iz Francuske koji budi sva čula
Zamirisaće cela kuća na vanilu, a nestaće sa stola čim se postavi.
DESERTI SA DŽEMOM Mekani kao duša, a tope se u ustima, biramo samo one najbolje
Sočne krofne, čuvena torta ili starinske knedle, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
ŠAPICE Starinski kolačići za prave sladokusce, po receptu iz bakine kuhinje
Priprema je jednostavna, a ukus neodoljiv.
NAJSOČNIJI UŠTIPCI Desert po norveškom receptu sa jabukama i suvim grožđem, a miriše na jesen
Neodoljivi i mekani, otopićete se od slatkoće.
Komentari (0)