BAKLAVA SA KEKSOM SLAĐA OD KLASIČNE Turski slatkiš koji se ne odbija, a pomera granice dobrog ukusa
Savršena za svečanu trpezu, ali i obične dane kada vam se jede nešto slatko.
Potrebno je
- 500 g kora za pite
- 300 g mlevenog keksa
- 3 jaja
- 5 kašika šećera
- 5 kašika ulja
- ulje za prskanje kora
Za preliv:
- 1 l vode
- 800 g šećera
- 1 limun
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj šerpi zakuvajte vodu i šećer, pa dodajte limun sečen na kolutove. Kuvajte oko 5 minuta, pa ostavite da se prohladi. U jednoj posudi umutite jaja sa šećerom, pa dodajte ulje, i još malo umutite. Dodajte mleveni keks, da smesa bude baš gusta. Prvu koru poprskajte uljem, pa preko stavite drugu koru. I nju poprskajte uljem pa stavite treću koru. Nanesite fil od keksa. Dobro zarolajte. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite sav materijal, pa ređajte u pleh obložen pek papirom. Rolate secite pa ih premažite uljem. Pecite dok ne porumeni, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Hladnim prelivom prelijte vruću baklavu. Bon appetit!
Možda vas zanima:
BAKLAVA SA MAKOM Neodoljiva turska poslastica koja budi sva čula, za prave sladokusce
Neodoljiva i slatka, a mak joj daje posebnu draž.
BAKLAVA Po starom teta Nadinom receptu, bolju do sada niste jeli
Fenomenalan desert oduševiće sve koji ga budu probali, zato najbolje stavite duplu meru.
BAKLAVA SA PISTAĆIMA Klasik na drugačiji način, nema ko vam neće tražiti recept
Ako volite baklavu, ovu sa pistaćima ćete obožavati.
BAKLAVA SA ORASIMA Po tradicionalnom receptu, biće sočna i topiće se u ustima, a trik je u ovome
Neodoljiva baklava idealna je za sve svečane prilike, kao i slavsku trpezu.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)