BAKLAVA SA KEKSOM SLAĐA OD KLASIČNE Turski slatkiš koji se ne odbija, a pomera granice dobrog ukusa

Ivana Pavlović

18:00

Sezonski recepti 0

Savršena za svečanu trpezu, ali i obične dane kada vam se jede nešto slatko.

baklava sa keksom
Shutterstock

Potrebno je

  • 500 g kora za pite
  • 300 g mlevenog keksa
  • 3 jaja
  • 5 kašika šećera
  • 5 kašika ulja
  • ulje za prskanje kora

Za preliv:

  • 1 l vode
  • 800 g šećera
  • 1 limun
     

Priprema

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj šerpi zakuvajte vodu i šećer, pa dodajte limun sečen na kolutove. Kuvajte oko 5 minuta, pa ostavite da se prohladi. U jednoj posudi umutite jaja sa šećerom, pa dodajte ulje, i još malo umutite. Dodajte mleveni keks, da smesa bude baš gusta. Prvu koru poprskajte uljem, pa preko stavite drugu koru. I nju poprskajte uljem pa stavite treću koru. Nanesite fil od keksa. Dobro zarolajte. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite sav materijal,  pa ređajte u pleh obložen pek papirom. Rolate secite pa ih premažite uljem. Pecite dok ne porumeni, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.  Hladnim prelivom prelijte vruću baklavu. Bon appetit!

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading