KREM BRULE Penušavi, kremasti desert iz Francuske koji budi sva čula

Ivana Pavlović

16:00

Slatki kutak 0

Zamirisaće cela kuća na vanilu, a nestaće sa stola čim se postavi.

krem brule
Shutterstock

Potrebno je

  • 500 ml mlečne slatke pavlake
  • prstohvat soli
  • 5 žumanaca
  • 80 g šećera
  • 1,5 kašičica arome vanile
  • 2–3 kašike šećera

Priprema

Uključite rernu da se greje na 160 °stepeni. Pripremite pleh u koji ćete moći da smestite četiri vatrostalne činije. Stavite vodu u šerpu da se greje na šporetu do ključanja. U posudu sipajte žumanaca, dodajte im šećer, prstohvat soli i aromu vanile. Dobro izmešajte. U drugoj šerpici zagrejte slatku pavlaku skoro do ključanja.  Vrelu slatku pavlaku sipajte u smesu sa žumancima, malo pomalo, uz mešanje nakon svakog dodavanja. Važno je da pavlaku sipate u porcijama i da uvek mešate da se žumanca ne zgrušaju. Ovu smesu podelite u četiri vatrostalne posudice, a posudice rasporedite u pripremljeni pleh. Oko posudica pažljivo u pleh sipajte vrelu vodu. Sve zajedno pažljivo prenesite u zagrejanu rernu. Kuvajte (pecite) oko 35 minuta, dok ne primetite da se površina stegla. Ostavite desert da se ohlade na sobnoj temperaturi pa u frižideru hladite bar 4 sata. Neposredno pre služenja pospite sa malo šećera, pa taj šećer istopite. Ostavite nekoliko sekundi da se istopljeni šećer stvrdne. Poslužite. Prijatno !

Možda vas zanima:

kolač sa piškotama

BRZI KOLAČ SA PIŠKOTAMA Desert pevačice Jovane Pajić od kog će vam poći voda na usta

17:00

7 decembar, 2024

Slatki kutak

Jovana Pajić, pevačica koja je novim pesmama „Prezime se briše“ i „Ludilo moje“ napravila veliki povratak na muzičku scenu, pokazala je i da se odlično snalazi u kuhinji. Majka dve devojčice i bivša supruga frontmena Tropiko benda podelila je recept za neodoljivi kolač sa piškotama. Uživaćete u svakom zalogaju, a ako je sudeći po Jovaninoj vitkoj liniji, neće vas ugojiti ni gram.

Komentari (0)

Loading