KREM BRULE Penušavi, kremasti desert iz Francuske koji budi sva čula
Zamirisaće cela kuća na vanilu, a nestaće sa stola čim se postavi.
Potrebno je
- 500 ml mlečne slatke pavlake
- prstohvat soli
- 5 žumanaca
- 80 g šećera
- 1,5 kašičica arome vanile
- 2–3 kašike šećera
Priprema
Uključite rernu da se greje na 160 °stepeni. Pripremite pleh u koji ćete moći da smestite četiri vatrostalne činije. Stavite vodu u šerpu da se greje na šporetu do ključanja. U posudu sipajte žumanaca, dodajte im šećer, prstohvat soli i aromu vanile. Dobro izmešajte. U drugoj šerpici zagrejte slatku pavlaku skoro do ključanja. Vrelu slatku pavlaku sipajte u smesu sa žumancima, malo pomalo, uz mešanje nakon svakog dodavanja. Važno je da pavlaku sipate u porcijama i da uvek mešate da se žumanca ne zgrušaju. Ovu smesu podelite u četiri vatrostalne posudice, a posudice rasporedite u pripremljeni pleh. Oko posudica pažljivo u pleh sipajte vrelu vodu. Sve zajedno pažljivo prenesite u zagrejanu rernu. Kuvajte (pecite) oko 35 minuta, dok ne primetite da se površina stegla. Ostavite desert da se ohlade na sobnoj temperaturi pa u frižideru hladite bar 4 sata. Neposredno pre služenja pospite sa malo šećera, pa taj šećer istopite. Ostavite nekoliko sekundi da se istopljeni šećer stvrdne. Poslužite. Prijatno !
Možda vas zanima:
KREM BRULE Francuski penušavi slatkiš kome nije moguće odoleti, a miriše na vanilu
Napravite ovaj fenomenalni desert od vanile, žumanca i slatke pavlake.
BAKLAVA SA PISTAĆIMA Klasik na drugačiji način, nema ko vam neće tražiti recept
Ako volite baklavu, ovu sa pistaćima ćete obožavati.
DUBAI ČOKOLADA Viralni desert sa pistaćima pomera granice dobrog ukusa
Savršen spoj čokolade sa pistaćima oduševiće i one izbirljive.
POSNI KESTEN PIRE Desert koji greje dušu i telo, kao osmišljen za hladne dane
Sočan i sladak, a pogodan za dane Božićnog posta.
BRZI KOLAČ SA PIŠKOTAMA Desert pevačice Jovane Pajić od kog će vam poći voda na usta
Jovana Pajić, pevačica koja je novim pesmama „Prezime se briše“ i „Ludilo moje“ napravila veliki povratak na muzičku scenu, pokazala je i da se odlično snalazi u kuhinji. Majka dve devojčice i bivša supruga frontmena Tropiko benda podelila je recept za neodoljivi kolač sa piškotama. Uživaćete u svakom zalogaju, a ako je sudeći po Jovaninoj vitkoj liniji, neće vas ugojiti ni gram.
ŠNENOKLE PO STAROM TETA MILICINOM RECEPTU Biće vazdušaste i mekane kao pamuk, a nikad slađe
Neodoljivi desert nestaće sa stola odmah.
POSNA KOKOS TORTA Fenomenalna poslastica koja budi uspomene sa mora, za pravo uživanje
Neodoljiva torta osvojiće i one izbirljive.
POSNE PRINCES KROFNE Ni malo ne zaostaju za originalom, po starom teta Mirinom receptu
Neodoljive i sočne, najbolje stavite odmah duplu meru.
SOČNI KOLAČ SA MAKOM I JABUKAMA Desert ukusa koji se pamti, a priprema je tako jednostavna
Ako volite voćne deserte, ovaj kolač ćete obožavati.
Komentari (0)