ŠVARCVALD TORTA Čuvena nemačka poslastica sa čokoladom i višnjama, poći će vam voda na usta
Čuvena nemačka poslastica nazvana po višnjevači, nastala je 1927.godine.
Potrebno je
Za kore:
- 200 g brašna
- 150 g šećera
- 8 jaja
- 1 kašika kakaoa
- 1 prašak za pecivo
Za fil:
- 500 g smrznutih višanja (ili iz kompota)
- 5 kašika gustina
- 3 kašike šećera
- 3 kašike višnjevače
- 800 ml slatke pavlake
- 50 g čokolade za kuvanje
Priprema:
Kore: Umutite belanca u čvrst sneg. Žumanca umutite sa šećerom da dobijete svetložutu smesu. Dodajte belanca i kašikom izmešajte. Dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo i kakaom. Izmešajte kašikom. Pecite u podmazanom kalupu za tortu u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko pola sata. Ohlađen biskvit presecite na tri dela po debljini – to su tri kore. Poprskajte ih višnjevačom.
Fil: Ostavite šaku višanja za ukrašavanje, a ostale iscedite. U taj sok dodajte vodu da bude 300 ml i stavite sa šećerom da provri. Sjedinite posebno gustin sa 3-4 kašike vode da nema grudvica i sipajte u proključalu tečnost. Kuvajte uz mešanje dok se zgusne pa dodajte višnje i namažite dve kore. Umutite slatku pavlaku. Stavite na tacnu koru sa filom od višanja, namažite slatku pavlaku, preko koru s višnjama, pa slatku pavlaku i završite korom. Celu tortu nafilujte umućenom pavlakom. Ukrasite rendanom čokoladom i višnjama.
Možda vas zanima:
NEODOLJIVA TRUFALDINO TORTA SA PALAČINKAMA Recept autorke profila "Majine čarolije"
Napravite ovu ukusnu poslasticu sa palačinkama po receptu Marije Borojević iz Beograda.
SLADOLED TORTA Nepečena poslastica od samo 3 sastojka, a ukusa koji priča priče
Neodoljiva poslastica oduševiće i one izbirljive.
POSNI TIRAMISU Sočni kolač sa kafom ni malo ne zaostaje za originalom
Posni desert oduševiće i one izbirljive.
TORTA DUBAI ČOKOLADA Viralna poslastica koja je zaludela milione domaćica
Neodoljiva poslastica u savršenom spoju sa kadaifom, čokoladom i pistaćima.
POSNA OBLANDA SA KEKSOM I ORASIMA Obavezna na slavskoj trpezi, preukusna je!
Ovaj recept za posnu oblandu idealan je za svečane prilike ili dane posta kada želite da pripremite nešto brzo, jednostavno i veoma ukusno. Kombinacija keksa, oraha i kakao praha daje bogat ukus, dok su oblande savršena osnova za ovu poslasticu
KOKOS KOLAČ Sočan i mekan kao pahulja, ima da se zaljubite na prvi zalogaj
Pravi zimski kolač...
KOLAČ OD ŠARGAREPE Drugačiji desert koji pomera granice dobrog ukusa, za pravo uživanje
Sočan i sladak desert, ukusa koji se pamti.
MEDENI KOLAČ BEZ MLEKA I JAJA Neverovatno sočan, a toliko jednostavan da uspeva i domaćicama bez iskustva!
Posni kolač koji se napravi veoma brzo, a recept je toliko lak, da svima uspe!
Komentari (0)