ŠVARCVALD TORTA Čuvena nemačka poslastica sa čokoladom i višnjama, poći će vam voda na usta
Čuvena nemačka poslastica nazvana po višnjevači, nastala je 1927.godine.

Potrebno je
Možda vas zanima:

ŠVARCVALD TORTA Poslastica koja je dobila ime po višnjevači, po originalnom receptu
Sladak spoj sa višnjama raspametiće i one koji ne vole voćne poslastice.

ŠVARCVALD TORTA Čuvena nemačka poslastica čiji se dan obeležava 28.marta, za sve prilike
Čuvena poslastica nastala je 1915. godine.
SUZANINA PRINCES VANILA TORTA SAVRŠENA ZA USKRS Očaravajuća poslastica bogatog ukusa za pravo uživanje
Napravite ovu raskošnu poslasticu po receptu Suzane Golubović iz Niša.

ČUVENA ESTERHAZI TORTA Raskošna poslastica ukrasiće svaku svečanu trpezu, a neponovljivog ukusa
Očaravajuća i ukusna, uzećete parče više.
Za kore:
- 200 g brašna
- 150 g šećera
- 8 jaja
- 1 kašika kakaoa
- 1 prašak za pecivo
Za fil:
- 500 g smrznutih višanja (ili iz kompota)
- 5 kašika gustina
- 3 kašike šećera
- 3 kašike višnjevače
- 800 ml slatke pavlake
- 50 g čokolade za kuvanje
Priprema:
Kore: Umutite belanca u čvrst sneg. Žumanca umutite sa šećerom da dobijete svetložutu smesu. Dodajte belanca i kašikom izmešajte. Dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo i kakaom. Izmešajte kašikom. Pecite u podmazanom kalupu za tortu u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko pola sata. Ohlađen biskvit presecite na tri dela po debljini – to su tri kore. Poprskajte ih višnjevačom.
Fil: Ostavite šaku višanja za ukrašavanje, a ostale iscedite. U taj sok dodajte vodu da bude 300 ml i stavite sa šećerom da provri. Sjedinite posebno gustin sa 3-4 kašike vode da nema grudvica i sipajte u proključalu tečnost. Kuvajte uz mešanje dok se zgusne pa dodajte višnje i namažite dve kore. Umutite slatku pavlaku. Stavite na tacnu koru sa filom od višanja, namažite slatku pavlaku, preko koru s višnjama, pa slatku pavlaku i završite korom. Celu tortu nafilujte umućenom pavlakom. Ukrasite rendanom čokoladom i višnjama.

SVEČANOM CEREMONIJOM OTVOREN EKSPO 2025 ,,Svetska izložba je mesto susreta, napretka i inovacije“

Pune se džepovi: Nedelja, 13. april donosi novac za 2 horoskopska znaka, nema više besparice

PRETEŽNO SUNČANO I TOPLO, DO 24 STEPENA: Vremenska prognoza za nedelju, 13. april

U SUSRET EKSPU Pre Beograda na svetskoj izložbi predsatvalja se Osaka, paviljoni za prve goste se otvaraju u nedelju

Zemlja vatre i nara na obali Kaspijskog jezera stiže na EXPO 2027 Beograd

VAŽAN TRENUTAK NA BEOGRADSKOJ BERZI Danas je ostvaren istorijski iskorak za srpsko tržište kapitala

MLADOST Engobirani crep nove generacije i Energetski blokovi – provereni kvalitet uz 50 godina garancije!

Šta povezuje Mikija Mausa, Duška Dugouška, Super Marija i Vučka?

Na ponos Srbiji: EXPO 2027 Beograd podržao Beogradski maraton u trci za čovečanstvo

6:0 ILI 6:1 TIP JE PROŠAO Od sada, svi tiketi na ATP Masters 1000 turnirima imaju posebnu prednost!

LEDENE KOCKE SA ŠUMSKIM VOĆEM Kremasti desert koji u isto vreme i ledi i sladi
Osvežavajuće i lagane, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

BAKLAVA ROLAT Omiljena poslastica u malo drugačijem izdanju, prste da poližete
Fenomenalan desert za prave sladokusce.

ROZEN TORTA SA MAKOM Očaravajuća poslastica ukusa koji priča priče, za pravo uživanje
Neodoljiva torta nestaće sa stola odmah.

KUGLOF SA KOKOSOM Mirisni desert koji budi uspomene na dane letovanja
Mekan i sladak, nećete moći da prestanete da ga jedete.

Komentari (0)