BINGO TORTA Neodoljiva rapsodija ukusa sa 3 vrste keksa, a kremasta i izdašna

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

U sočnom spoju piškota, mlevenog keksa i keksa sa pomorandžom, poći će vam voda na usta.

bingo torta
Printscreen

Potrebno je

  • 5 jaja
  • 5 kašika brašna
  • 5 kašika šećera
  • pola praška za pecivo

Za fil

  • 1 margarin
  • 250 g šećera u prahu
  • 300 g mlevenog keksa
  • 4 dl gaziranog soka
  • kutija keksa sa pomorandžom,
  • 4 pudinga od vanile
  • 1 l mleka
  • 15 kašika šećera
  • kutija piškota
  • 200 g čokolade za kuvanje

Priprema

U jednoj posudi umutite jaja, šećer i brašno pomešano sa praškom za pecivo. Izlijte u pleh obložen pek papirom. Ispecite koru pa je ostavite da se prohladi. Margarin penasto umutite sa šećerom u prahu, pa u mleveni keks dodajte 3 dl soka i trećinu umućenog margarina. Time premažite koru pa odozgo poređajte keks od pomorandže potopljen u sok. Skuvajte 4 pudinga u litri mleka. Zatim ohladite i umutite sa ostatkom margarina. Podelite fil na 2 dela, prvi neka ostane žut, a drugom dodajte rendanu čokoladu. Premažite žuti fil pa poređajte namočene piškote i premažite čokoladnim filom. Dekorišite tortu šlagom ili po izboru. Prijatno!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading