BRZI LAVA KOLAČ Idealan za početnike u kuhinji i dolazak iznenadnih gostiju, a preukusan
Neodoljivi kolač topi se u ustima, a uspeva svima.
Potrebno je:
- 113 g putera
- 168 g gorko-slatke čokolade, seckane
- 2 velika jajeta
- 2 velika žumanca
- 50 g šećera
- ⅛ kašičica soli
- 2 kašike višenamenskog brašna
Priprema:
Rernu zagrejte na 232 stepena. Kalupe obložite pek papirom. Puter sa čokoladom otopite na pari. U jednoj posudi pomešajte jaja, žumanca, so i šećer, pa mutite na srednjoj brzini do guste i bledo žute boje. Dodajte čokoladnu mešavinu i brašno u smesu sa jajima pa sjedinite. Sipajte smesu u kalupe. Pecite 6 do 8 minuta. Ostavite da se prohlade jedan minut, pa pa ih izvadite naopačke. Pospite kolač šećerom u prahu i dekorišite po želji. Bon appetit!
Možda vas zanima:
LAVA KOLAČ SAVRŠEN ZA IZNENADNE GOSTE Uspeva i potpunim početnicima, a neponovljivog ukusa
Sočan i čokoladan, bićete oduševljeni.
BEZGLUTENSKI LAVA KOLAČ Sočan i mekan kolač koji se topi u ustima, ovakav do sada niste jeli
Mirisan i mekan desert, za sve prilike kada vam se jede nešto slatko.
LAVA KOLAČ Brzi i kremasti desert od samo 3 sastojka, za ljubitelje čokolade i nenejavljene goste
Sočan i sladak, a gotov za tili čas.
NAJSLAĐI LAVA KOLAČ Desert za pamćenje za koji vam treba samo 3 sastojka
Fenomenalan čokoladni desert kao osmišljen za iznenadne goste.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)