ŠNENOKLE PO STAROM TETA MILICINOM RECEPTU Biće vazdušaste i mekane kao pamuk, a nikad slađe

Izvor: Ivana Pavlović

15:00

Slatki kutak 0

Neodoljivi desert nestaće sa stola odmah.

šnenokle
Shutterstock

Potrebno je:

Možda vas zanima:

  • 4 jaja 
  • 100 g šećera
  • oko 2 l mleka
  • 1,5 kašika brašna 
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 2 kesice vanilin šećera

Priprema:
Odvojite žumanca od belanaca. Umutite mikserom belanca u čvrstu smesu. Sipajte mleko i vanilin ekstrakt u dublju šerpu pa stavite na ringlu da provri. Potom smanjite temperaturu, pa kašikom vadite belanca i pažljivo spuštajte u vruće mleko. Kuvajte šnenokle po minut i po sa svake strane, izvadite iz mleka, i ređajte u činiju. Zasebno, u posudi, umutite žumanca sa šećerom. Zatim dodajte brašno i 2 kašike mleka u kojem ste kuvali šnenokle. Promešajte dobro. Mleko od šnenokli stavite na ringlu da provri, ali smanjite temperaturu. Postepeno dodajte smesu sa žumancima, uz neprestano mešanje, i kuvajte, sve dok se ne zgusne. Skinite sa ringle i ostavite da se malo prohladi. Hladnim prelivom prelijte šnenokle. Ostavite u frižideru da se prohladi.

 

Komentari (0)