ŠNENOKLE PO STAROM TETA MILICINOM RECEPTU Biće vazdušaste i mekane kao pamuk, a nikad slađe
Neodoljivi desert nestaće sa stola odmah.
Potrebno je:
- 4 jaja
- 100 g šećera
- oko 2 l mleka
- 1,5 kašika brašna
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 2 kesice vanilin šećera
Priprema:
Odvojite žumanca od belanaca. Umutite mikserom belanca u čvrstu smesu. Sipajte mleko i vanilin ekstrakt u dublju šerpu pa stavite na ringlu da provri. Potom smanjite temperaturu, pa kašikom vadite belanca i pažljivo spuštajte u vruće mleko. Kuvajte šnenokle po minut i po sa svake strane, izvadite iz mleka, i ređajte u činiju. Zasebno, u posudi, umutite žumanca sa šećerom. Zatim dodajte brašno i 2 kašike mleka u kojem ste kuvali šnenokle. Promešajte dobro. Mleko od šnenokli stavite na ringlu da provri, ali smanjite temperaturu. Postepeno dodajte smesu sa žumancima, uz neprestano mešanje, i kuvajte, sve dok se ne zgusne. Skinite sa ringle i ostavite da se malo prohladi. Hladnim prelivom prelijte šnenokle. Ostavite u frižideru da se prohladi.
Možda vas zanima:
ŠNENOKLE Vazdušasti slatkiš koji vraća u dane detinjstva, a najpopularniji zbog Milene Dravić
Fenomenalan slatkiš nastao u 19.veku u Beču, koji je kod nas proslavila Milena Dravić kao Dušanka u čuvenoj seriji.
ŠNENOKLE Omileni desert stare Jugoslavije, biće nikad kremastiji i slađi
Desert za sva vremena, ukusa koji priča priče.
ŠNENOKLE PO BAKINOM RECEPTU Starinski slatkiš koji budi nostalgiju, a vazdušast i kremast
Fenomenalan desert, za sve svečane prilike i obične dane, kada vam se jede nešto slatko.
ČOKOLADNE ŠNENOKLE Klasik na moderan način koji pomera granice dobrog ukusa
Ako volite klasične šnenokle, ove sa čokoladom ćete obožavati.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)