POSNA OBLANDA SA KEKSOM I ORASIMA Obavezna na slavskoj trpezi, preukusna je!
Ovaj recept za posnu oblandu idealan je za svečane prilike ili dane posta kada želite da pripremite nešto brzo, jednostavno i veoma ukusno. Kombinacija keksa, oraha i kakao praha daje bogat ukus, dok su oblande savršena osnova za ovu poslasticu
Posna oblanda sa keksom i orasima
Sastojci:
Jedan paket oblandi (5 listova)
300 g šećera
250 ml vode
250 g posnog margarina
200 g mlevenih oraha
300 g mlevenog posnog keksa
2 kašike kakao praha (po želji)
Priprema:
U šerpu sipajte vodu i šećer, pa zagrevajte na srednjoj vatri dok se šećer potpuno ne otopi. Kada provri, kuvajte još 2-3 minuta, a zatim sklonite sa vatre.
U vruć sirup dodajte margarin isečen na komadiće i mešajte dok se potpuno ne otopi.
Dodajte mlevene orahe, keks i kakao prah, pa sve dobro sjedinite u ujednačenu smesu.
Na radnu površinu stavite jedan list oblande. Preko njega ravnomerno rasporedite deo fila, zatim pokrijte sledećim listom oblande. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sav fil i oblande.
Kada završite, oblandu prekrijte pek papirom, stavite nešto ravno preko (poput daske) i blago opteretite kako bi se listovi lepo spojili.
Ostavite da stoji nekoliko sati ili preko noći, a zatim isecite na željene oblike i poslužite.
ČISTO SAVRŠENSTVO Rimljanka, kremasta torta bogatog ukusa
ČISTO SAVRŠENSTVO Rimljanka, kremasta torta bogatog ukusa
RUSKA TORTA KOJA JE OSVOJILA DOMAĆICE U SRBIJI Napravite Medovik i svekrva će vam pozavideti
Prema istorijskim podacima, medovik tortu osmislio je mladi kuvar na ruskom dvoru još u 18. veku kako bi impresionirao caricu Elizabetu Aleksejevnu.
GOTOVE ZA 15 MINUTA Pahuljaste krofne se tope u ustima, prave se za čas i smažu još brže, ljubav na prvi zalogaj
Male krofne sa lagano hrskavom i zlatno-smeđom spoljašnjošću, posute šećerom, i mekanom, pahuljastom unutrašnjošću...
SLATKO SAVRŠENSTVO Kolač sa orahom i belom čokoladom, totalno će vas raspametiti
Ovaj kolač svako treba isprobati, jer je sočan, ukusan, topi se u ustima
Komentari (0)