POSNA OBLANDA SA KEKSOM I ORASIMA Obavezna na slavskoj trpezi, preukusna je!
Ovaj recept za posnu oblandu idealan je za svečane prilike ili dane posta kada želite da pripremite nešto brzo, jednostavno i veoma ukusno. Kombinacija keksa, oraha i kakao praha daje bogat ukus, dok su oblande savršena osnova za ovu poslasticu

Posna oblanda sa keksom i orasima
Sastojci:
Jedan paket oblandi (5 listova)
300 g šećera
250 ml vode
250 g posnog margarina
200 g mlevenih oraha
300 g mlevenog posnog keksa
2 kašike kakao praha (po želji)
Priprema:
U šerpu sipajte vodu i šećer, pa zagrevajte na srednjoj vatri dok se šećer potpuno ne otopi. Kada provri, kuvajte još 2-3 minuta, a zatim sklonite sa vatre.
U vruć sirup dodajte margarin isečen na komadiće i mešajte dok se potpuno ne otopi.
Dodajte mlevene orahe, keks i kakao prah, pa sve dobro sjedinite u ujednačenu smesu.
Na radnu površinu stavite jedan list oblande. Preko njega ravnomerno rasporedite deo fila, zatim pokrijte sledećim listom oblande. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sav fil i oblande.
Kada završite, oblandu prekrijte pek papirom, stavite nešto ravno preko (poput daske) i blago opteretite kako bi se listovi lepo spojili.
Ostavite da stoji nekoliko sati ili preko noći, a zatim isecite na željene oblike i poslužite.

POSLASTICA OD SAMO 2 SASTOJKA Mus od malina je letnje osveženje kome ćete se uvek vraćati, bolje ne postoji
Za dodatni efekat, pospite mus rendanom čokoladom, listićima badema ili...

LEDENA KAFA SA KOKOSOM Tropski šapat sa ukusom raja
Umesto kokosovog mleka, možete koristiti kokosovu pavlaku za bogatiji ukus

POSNI UŽITAK Čokoladna čarolija sa orasima
Ovaj kolač je mekan, sočan i idealan za sve koji poste ili žele posnu verziju čokoladnog zadovoljstva

STARINSKI KOH Naše bake su obožavale ovaj dezert, lako se sprema, a osvaja na prvi zalogaj
Kada kolač bude gotov...

BRZA LETNJA POSLASTICA Jednostavan kolač od limuna koji će vas osvežiti, uspeva apsolutno svima
Pospite prah šećerom i poslužite sa malinama i šlagom, po želji
Komentari (0)